Ο ορισμός της έννοιας ντέρμπι λέει ματς μεταξύ ομάδων από την ίδια πόλη, επομένως το αποψινό παιχνίδι είναι αυτό της Αθήνας. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνυπάρχουν εδώ και δεκαετίες και παρόλο που δεν θεωρούνται οι αιώνιοι αντίπαλοι τα μεταξύ τους ματς έχουν κρίνει πολλές φορές τίτλους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κόντρες τους στα 90’ς που μάχονταν για το πρωτάθλημα ή τους τελικούς κυπέλλου εκείνης της περιόδου, που χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς ως οι κορυφαίοι στην ιστορία της διοργάνωσης; Η αλήθεια είναι πως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που οι δύο αποψινοί μονομάχοι ήταν ταυτόχρονα διεκδικητές του τίτλου. Πότε η ΑΕΚ, πότε ο Παναθηναϊκός με τα προβλήματα που είχαν έχαναν το τρένο.

Το σημερινό βρίσκει τις ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο γηπεδούχος, στην πιο δύσκολη και περίεργη σεζόν της ιστορίας του, έχει ξεκινήσει ανέλπιστα καλά και θέλει να αποδείξει ότι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στη Τούμπα ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και τίποτα άλλο. Η φιλοξενούμενη μετά από την αφαίρεση βαθμών, συνεπεία της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εν τέλει της κόστισαν πολύ και εν μέσω της περιπέτειας της στο Champions League δεν θέλει να σκέφτεται ούτε ως αστείο μια ακόμα απώλεια που θα την οδηγήσει μακρύτερα από την κορυφή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ