Στον εφιάλτη που έζησε τις ώρες που βρέθηκε μέσα στο χείμαρρο που παγιδεύτηκε στο περιέγραψε λίγες ώρες μετά την διάσωσή του ο 27χρονος Γιάννης Τσιλιχράνος, ο οποίος και ήταν αγνοούμενος από το βράδυ του Σαββάτου στο Μαντούδι, στην Εύβοια, μία περιοχή η οποία χτυπήθηκε από το μένος του κυκλώνα Ζορμπά.

Μιλώντας μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο αποκάλυψε ότι στην αρχή φοβήθηκε για την ζωή του.

«Όλα καλά πήγαν. Ήταν σαν ταινία. Έπεσε το αυτοκίνητο στο ποτάμι, μας παρέσυρε, πέσαμε μέσα. Είχα προλάβει να ανοίξω το παράθυρο, και βγήκαμε και οι δύο», ανέφερε ο 27χρονος. Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε εξήγησε ότι βρέθηκε στην άλλη όχθη του ποταμού από ένα ξύλο που κρατήθηκε, και κατάφερε να σωθεί, ενώ ανέφερε ότι έμεινε στο νερό περίπου ένα τέταρτο. «Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα κάπου εκεί ένα σπιτάκι και μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα αγωνία για τη φίλη μου. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους πυροσβέστες ήταν αν σώθηκε η φίλη μου», δήλωσε. Η κοπέλα πετάχτηκε από τη θέση του συνοδηγού και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο.

«Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και ειδοποίησε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε όλες αυτές τις δραματικές στιγμές, απάντησε, ότι φοβήθηκε περισσότερο μέσα στο ποτάμι. «Λέω πεθαίνω, πνίγομαι», ήταν η σκέψη του.

«Ευχαριστώ τις αρχές τους πυροσβέστες, όλον τον κόσμο», είπε ο 27χρονος.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί και μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Ο πατέρας του 27χρονου μιλώνατας στους δημοσιογράφους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ανησύχησα, είχα να κάνω με κομάντο».

Βίντεο από τη διάσωση του νεαρού στο Μαντούδι έδωσε και η Πυροσβεστική.