Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και τα περισσότερα παιδιά θα πρέπει να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, από και προς το σχολείο. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Ford, το νέο Focus προσφέρει περισσότερο χώρο από ποτέ για τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο πιο ανεπτυγμένα από την αρχή του καλοκαιριού, με κορυφαίο χώρο για τα γόνατα πίσω που έχει βελτιωθεί κατά 5 εκ. συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου.

Μάλιστα, αναφέρουν, ότι, τα παιδιά σχολικής ηλικίας ψηλώνουν με ρυθμό 6 εκατοστών το χρόνο ενώ στο μέγιστο ρυθμό ανάπτυξής τους, τα παιδιά μπορεί να ψηλώσουν ακόμη και 16 ολόκληρα εκατοστά μέσα σε ένα χρόνο!

Ακόμη και πιο εντυπωσιακό, ότι μέσα σε μια νύχτα ίσως να ψηλώσουν μισό εκατοστό.

Αυτό σημαίνει ότι μερικοί μαθητές θα μπουν στο οικογενειακό αυτοκίνητο για να επιστρέψουν στο σχολείο κατά 2 εκατοστά ψηλότεροι από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

«Δεν φροντίσαμε απλά να κάνουμε το πίσω κάθισμα του νέου Focus πιο ευρύχωρο θελήσαμε όλοι οι επιβάτες, μικροί και μεγάλοι, να έχουν βελτιωμένη αίσθηση ελευθερίας και άνεσης» δήλωσε ο Glen Goold, chief programme engineer του Ford Focus. «Τα πλαϊνά παράθυρα εκτείνονται τώρα πιο πολύ προς τα πίσω, ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν απεριόριστη ορατότητα και η προαιρετική, πανοραμική οροφή να πλημμυρίζει το εσωτερικό με φως, δημιουργώντας ένα ευάερο περιβάλλον.»