«Αν ήταν άλλος αγώνας, θα σταματούσα, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια ότι μπαίνοντας στον αγώνα σκεφτόμουν το χρυσό, αλλά όπως εξελίχθηκε ήμουν τυχερή που πήρα και το χάλκινο».

Η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε και πάλι στο βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση κατακτώντας (όπως και πριν από δύο χρόνια στο Πόρτλαντ) το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ.

Λες και θέλει ανοιχτό ουρανό για να κάνει τα «μαγικά» της η ελληνίδα πρωταθλήτρια, που πάντως πραγματοποίησε έναν άθλο, αφού αγωνίστηκε κάτω από αφόρητους –κάποια στιγμή –πόνους, σε έναν αγώνα – μαραθώνιο που κράτησε πάνω από δυόμισι ώρες!

«Πονούσα παρά πολύ στα τελευταία βήματα στη μέση και στα πόδια. Στα δοκιμαστικά και στο πρώτο άλμα ένιωθα αρκετά καλά. Ωστόσο αναγκάστηκα να αφήσω το πρώτο άλμα στα 4,75 μ., γιατί ένιωσα έναν δυνατό πόνο και τρόμαξα πολύ. Πραγματικά είμαι χαρούμενη με αυτή την επιτυχία» τόνισε η ελληνίδα πρωταθλήτρια που τελικά πέρασε μέχρι και τα 4,80 μ.

Ωστόσο, είδε τη φίλη της (την οποία άφηνε συνήθως δεύτερη) Αμερικανίδα Σάντι Μόρις να κάνει μεγάλα άλματα και να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια (περνώντας τα 4,95 μ.), αφήνοντας δεύτερη την εξαιρετική Ρωσίδα Σιντόροβα (4,90 μ.).

Πέμπτος ο Καραλής

Η εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ των ανδρών ήταν η ευχάριστη έκπληξη, με τον αθλητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου να κάνει ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (5,80 μ.), μένοντας για κάποιο διάστημα στη διεκδίκηση μεταλλίου.

Τελικά έμεινε πέμπτος (αφού δεν μπόρεσε να κάνει τη σούπερ υπέρβαση και να περάσει τα 5,85 μ. και τα 5,90 μ.).

Στην έβδομη θέση έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης καθώς «κόλλησε» στα 5,70 μ., ενώ το χρυσό πήρε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί (5,90 μ.) με δεύτερο τον Αμερικανό Κέντριξ (5,85 μ.).

Η Βούλα Παπαχρήστου με το πρώτο της άλμα πήρε την έκτη θέση στον τελικό του τριπλούν (14,05 μ.), αλλά δεν της βγήκε ένα άλμα γύρω στα 14,20 μ. καθώς πατούσε αρκετά πίσω στη βαλβίδα.

Στην ένατη θέση του τελικού του μήκους έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου (με 7,82 μ.) καθώς του στοίχισαν τα δύο άκυρα άλματα στις πρώτες προσπάθειες και έχασε για εννέα εκατοστά τουλάχιστον την οκτάδα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. με εμπόδια) και η Μαρία Μπελιμπασάκη (400 μ.) πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν η είσοδος στα ημιτελικά, αν και για τη δεύτερη έμεινε η πίκρα του πατήματος (ελάχιστα) της εσωτερικής γραμμής του διαδρόμου της, που έφερε την ακύρωση ενώ είχε εξασφαλίσει πρόκριση στον τελικό!

Η Ελισσάβετ Πεσιρίδου (60 μ. με εμπόδια) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.) έμειναν λογικά εκτός ημιτελικών.

Πολλές ακυρώσεις είχαμε στα δρομικά αγωνίσματα, ενώ ξεχώρισαν το παγκόσμιο ρεκόρ των Πολωνών στα 4×400 την τελευταία ημέρα με 3.01.77, κερδίζοντας το φαβορί (ΗΠΑ), και η νίκη του Νεοζηλανδού Γουόλς (22,31 μ.) σε έναν συναρπαστικό τελικό στη σφαίρα.