Τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 ακόμη τραυματίστηκαν το Σάββατο από επίθεση αυτοκτονίας Πακιστανών Ταλιμπάν, ενάντια σε μια στρατιωτική βάση στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «επίθεση αυτοκτονίας» στην περιοχή Καμπάλ έγινε ενάντια σε μια «αθλητική εγκατάσταση του στρατού». Ένας αξιωματικός βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα.

«Οι στρατιώτες έπαιζαν βόλεϊ το βράδυ έξω από τη στρατιωτική βάση…όταν ένας βομβιστής καμικάζι κατάφερε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε», δήλωσε ένας αξιωματούχος ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα βρίσκονταν και πολίτες και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.
Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανακοίνωσή της η οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, γνωστή και ως πακιστανοί Ταλιμπάν, με τον εκπρόσωπό της Μουχαμάντ Χουρασάνι να απειλεί με νέες επιθέσεις.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαχίντ Χακάν Αμπάσι καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι καμία «άνανδρη επίθεση δεν μπορεί να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε την μάχη μας ενάντια στην απειλή της τρομοκρατίας».

Οι Ταλιμπάν είχαν θέσει από το 2007 έως το 2009 υπό τον έλεγχό τους την κοιλάδα Σουάτ, προτού εκδιωχθούν από τον στρατό.

Ο αριθμός των επιθέσεων έχει μειωθεί τα πρόσφατα χρόνια, έπειτα από μια σειρά επιθετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες στη βορειοδυτική περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου το Πακιστάν έχει αναπτύξει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες.

Εντούτοις αντάρτικες οργανώσεις εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις και δολοφονίες τοπικών αξιωματούχων που συνεργάζονται με την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από