Κι όμως: ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αμφιβάλλει πλέον για τον νόμο του, ή τουλάχιστον για τη διάρκεια ισχύος του, βρήκε έναν φανατικό υποστηρικτή του στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εν μέσω της συζήτησης που έχει ανοίξει για τις αποφυλακίσεις και τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πρόκειται για το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Πάνο Λάμπρου, ο οποίος, με άρθρο στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της ομάδας των 53, επιτίθεται στη ΝΔ και καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν τον νόμο Παρασκευόπουλου. «Ο νόμος δεν αποτελεί αριστερή παρένθεση. Δεν ήρθε για να φύγει και να δώσει τη σκυτάλη στον άφρονα σωφρονισμό της απάνθρωπης ακροδεξιάς αντίληψης», αναφέρει μεταξύ άλλων. Για όσους δεν θυμούνται, ο Λάμπρου, ως σύμβουλος του Παρασκευόπουλου κατά τη θητεία του στο υπουργείο, συνομιλούσε και έκανε διαπραγματεύσεις με κρατουμένους, ενώ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

Τα δίνει όλα για το μέρισμα

Ναι, τα δίνει όλα για το κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση και αυτό… φαίνεται. Ακόμη και στην ομιλία του με την οποία άνοιξε η αυλαία της Ευρω-Αραβικής Συνόδου στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα: «Και φέτος υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος κατά πολύ, πράγμα που μας δίνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη δυνατότητα να έχουμε και μια επιστροφή με τον χαρακτήρα της κοινωνικής αναδιανομής, του κοινωνικού μερίσματος», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Αναμένοντας τον Ερντογάν

Διαδοχικές συναντήσεις με αξιωματούχος που βρέθηκαν στην Αθήνα για την Ευρω-Αραβική Σύνοδο είχε χθες ο Τσίπρας που μίλησε διαδοχικά στο Μαξίμου με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς.

Στέκομαι στη συνάντηση με τον Αναστασιάδη, καθώς η επίσκεψη-αστραπή του κύπριου προέδρου δεν είναι άσχετη με την επικείμενη άφιξη στην Αθήνα του τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις αρχές Δεκεμβρίου, γι’ αυτό συνάντησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με τις παραμέτρους που θέτει η Τουρκία», για να προσθέσει: «Η εμμονή της Τουρκίας στις εγγυήσεις και στη στρατιωτική παρουσία στο νησί εμποδίζει την εξεύρεση λύσης. Η επιρροή της Τουρκίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δημιουργεί κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα σε όχημα ξένων συμφερόντων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Την ίδια στιγμή στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το υπουργείο του, ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θέτει πλέον θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Ισλαμική Διάσκεψη, αφού βρίσκει απέναντί της πολλές μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες αντιτάσσονται». Και υπογράμμισε βέβαια ότι η Κύπρος δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε ενταξιακού κεφαλαίου της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Τουρκία, πάντως, επιμένει να προκαλεί και χθες προχώρησε στην έκδοση νέας Navtex η οποία καλύπτει την περιοχή ανοικτά της Πάφου, κοντά στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας