Ενας καταπληκτικός Ράφα Ναδάλ νίκησε σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με6-3, 5-7, 7-6(5), 6-7(4), 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Την Κυριακή ο 31χρονος ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ σε μία αναμέτρηση από τα… παλιά.

Ηταν ένας επικός ημιτελικός που καθήλωσε τους θεατές σχεδόν για πέντε ώρες. Ο Ντιμιτρόφ ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος και πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο. Ο 26χρονος Βούλγαρος αγωνίστηκε καταπληκτικά, είχε εξαιρετικό σερβίς (20 άσοι), ήταν γρήγορος και είχε συνολικά 79 winners

Ο τελικός της Κυριακής αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αλλωστε, η τελευταία αναμέτρηση των δύο αυτών σπουδαίων αθλητών ήταν το 2011 στο Ρολάν Γκαρός. Ναδάλ και Φέντερερ είχαν συναντηθεί και το 2009 στον τελικό του Οπεν της Αυστραλίας, με νικητή τον Ισπανό. Ο Ναδάλθα προσπαθήσει να γίνει ο μοναδικός από το 1968 που θα έχει όλα τα Grand Slam, τουλάχιστον από δύο φορές!

Ουσιαστικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εξέλιξη στο όγδοο γκέιμ του πέμπτου σετ. Ο Ντιμιτρόφ προηγήθηκε 40-15, αλλά ο Ναδάλ κατάφερε να «επιστρέψει» και να πάρει το γκέιμ (4-4). Ετσι, σπάζοντας το σερβίς του Βούλγαρου στο ένατο γκέιμ κανε το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη-πρόκριση.