Καθόλου δεν με ενοχλούσε ο κύριος Καρανίκας. Ο λόγος που καθόλου δεν με ενοχλούσε ο κύριος Καρανίκας είναι ότι δεν γνώριζα τον κύριο Καρανίκα. Ούτε ως σύμβουλο, ούτε ως λόγιο, ούτε ως διανοητή, ούτε καν ως θαυμαστή της κυρίας Μενεγάκη. Και γιατί να με ενοχλήσει άλλωστε; Οποιος ερωτεύεται την ωραία Ελένη δείχνει, αν μη τι άλλο, καλό γούστο.

Εκεί που με πρωτοζώσανε τα φίδια ήταν με τη ρήση του Συμβούλου της Καρδιάς μας «η καριέρα είναι χολέρα». Επειδή δουλεύω από τα 18 μου, όσο να πεις, έναν πανικό τον έπαθα. Η χολέρα έχει εξολοθρεύσει πόλεις και πολιτισμούς –σε μένα θα κωλώσει;

Αρχισα έντρομη να πληκτρολογώ «συμπτώματα της χολέρας». Η Γουικιπίντια –αυτή η επιτομή της εγκυρότητας –μου τα μαρτύρησε όλα: «Κοιλιακοί μυϊκοί σπασμοί, ναυτία, εμετός, αφυδάτωση και κλονισμός». Από όλα τα ανωτέρω, μόνο τον κλονισμό διαθέτω. Τον νευρικό.

Καλού κακού, όμως, αποφεύγω όσους ανθρώπους έχουν επιτυχώς σταδιοδρομήσει σε αυτή τη ζωή. Αφτερ ολ, η καριέρα είναι χολέρα και η χολέρα είναι κολλητική. Με έναν ΕΟΠΥΥ στα κάγκελα, μη μας τα φάνε οι ασπιρίνες κι οι μπεζαντρίνες.

Αφού πιστοποιήθηκε επιστημονικώς η χολέρα ως συνώνυμο της καριέρας, ο Σύμβουλος της Καρδιάς μας τα έβαλε με τις κυρίες Ραχήλ Μακρή και Σοφία Βούλτεψη. Τους επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς που εμείς οι χολεριασμένοι καριερίστες βορείων προαστίων ούτε που να τους βάλουμε στο στόμα μας.

Κι ύστερα ο κύριος Καρανίκας –αυτό το αγλάισμα του πρωθυπουργικού γραφείου –έφτασε τον κολοφώνα της δόξης του. Στο προφίλ του στο facebook δημοσίευσε ένα hoax (αγγλικός όρος από τις μαγικές λέξεις «hocus pocus» –το αντίστοιχο του δικού μας «άμπρα κατάμπρα» –που σημαίνει «απάτη», ψευτιά, φήμη που ανυπόστατα περιφέρεται στο Διαδίκτυο.)

Ο εν λόγω αστικός μύθος διαλαλούσε πως το καλύτερο φάρμακο για τον καρκίνο είναι η κάνναβις. Ούτε χημειοθεραπείες, ούτε φάρμακα, ούτε μαλακίες. Αράζει ο καρκινοπαθής στη βεράντα, χαλαρός, ωραίος και κάνει μπαφοθεραπεία. Μπάφο μπάφο τον καημό μου –τον μετράω και πονώ. Αυτά είναι. Ενας μπάφος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Σωραίος ρε Καρανίκα, τι να λέμε τώρα!

Εχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου κάτω από την ανάρτηση του Συμβούλου της Καρδιάς μας. Σταχυολογούμε:

Απλά, ντροπή σας. Τίποτα άλλο. Αυτό από τον πατέρα ενός παιδιού που έχασε τη μάχη. ΝΤΡΟΠΗ.

Κατέβασε ρε βλάκα το hoax και παραδέξου ότι έκανες μαλακία. Γελάει μαζί σου όλο το ελληνικό Διαδίκτυο.

Αποφασιστικό χτύπημα στους Εβραιομασόνους του Ρόταρι και της Μπίλντερμπεργκ που σκορπάνε τον καρκίνο. Διαδώστε πριν το κατεβάσουν.
Αυτή είναι η νέα θεραπεία που θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας ή παίρνετε και δικές σας πρωτοβουλίες;
Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό.
Καρανίκα, δεν έχεις ιδέα τι θα πει έρευνα και ιατρική. Η συγκεκριμένη είδηση εκτός από ψεύτικη είναι και επικίνδυνη.
Σύμβουλος γαμημ@νου στρατηγικού σχεδιασμού εν έτει 2016 γαμώ το κεφάλι μου γαμώ. Ο άχρηστος συμβουλεύει κατά της θεραπείας. Πόσο στόκος γαμώ την τρέλα μου, πόσο επικίνδυνος;
Εύχομαι να μη νοσήσετε ποτέ. Αλλά αν αυτό συμβεί, να θυμάστε την ανάρτησή σας και να πάτε για θεραπεία σε δημοσιογράφους κι όχι σε γιατρούς. Α, πιείτε και καμιά φραπελιά για καλή τύχη. Μια από τις χιλιάδες survivors καρκινοπαθείς.

Σε αυτό το καταιγιστικό μείγμα οργής και χλευασμού η απάντηση του Συμβούλου της Καρδιάς μας ήταν λιτή και απέριττη:

«Διαγράφω κατινιές».

Οσο αυτός διαγράφει κατινιές, κύριε Τσίπρα, να σας πω λίγο; Αν –ΑΝ λέμε –αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τον κύριο Καρανίκα, να σας παραθέσω προχείρως εδώ το CV μου; Εκτός που θεραπεύω τον καρκίνο με μπάφους, κάνω καλό ξεμάτιασμα, λέω τον καφέ και τώρα τελειώνω το διδακτορικό μου στη χαρτομαντεία. Αυτά είναι τα επιστημονικά μου προσόντα –τζαστ ιν κέις.

Και για να σοβαρευτούμε. Ανήκω κι εγώ –όπως πολλοί άλλοι –σε οικογένεια με πολλά θύματα του καρκίνου. Γι’ αυτό δεν θεωρώ τέτοιες πρωτοβουλίες επιπολαιότητες, ανοησίες ή χαριτωμενιές. Τις θεωρώ εγκληματικές πράξεις. Κυρίως όταν προέρχονται από τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού αυτής της –ή οποιασδήποτε –χώρας.

«Μα απ’ την Κόλασή μου σ’ το φωνάζω:

Εικόνα σου είμαι, Καρανίκα, και σου μοιάζω»

ΥΓ: Ο παραποιημένος στίχος από το έξοχο ποίημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη «Αμαρτωλό».