Ένα αγοράκι στην Κίνα γεννήθηκε με 15 δάκτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια, εξαιτίας ακραίας εκδήλωσης μίας ασθένειας από την οποία πάσχει η μητέρα του.

Το τριών μηνών αγοράκι, που αποκαλείται Χονγκ Χονγκ, πάσχει από πολυδακτυλία, μία συγγενή (εκ γενετής) διαταραχή η οποία υπολογίζεται ότι εμφανίζεται σε ένα στα 500 μωρά επειδή δεν γίνεται σωστά ο διαχωρισμός των δακτύλων κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Αν και η πολυδακτυλία είναι αρκετά συχνή, είναι σπάνιο να γεννιέται μωρό με τόσο πολλά περιττά δάκτυλα σε όλα τα άκρα του. Επιπλέον, ο μικρούλης Χονγκ Χονγκ έχει δύο παλάμες στα χέρια του και καθόλου αντίχειρες.

Ο πατέρας του μικρού δήλωσε στον κινεζικό Τύπο ότι επειδή η σύζυγός του επίσης έχει πολυδακτυλία, το ζευγάρι φοβόταν ότι και το μωρό θα γεννηθεί με αυτήν.

«Η σύζυγός μου έχει ένα έξτρα δάκτυλο σε κάθε χέρι και πόδι, γι’ αυτό και την παρακολουθούσαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία όσο καιρό ήταν έγκυος», είπε ο Ζου Τσενγκλίν. «Οι γιατροί όμως έλεγαν ότι το μωρό είναι υγιές. Ήταν μεγάλο σοκ όταν γεννήθηκε και είδαμε πως όχι μόνο είχε την ίδια αρρώστια, αλλά σε πολύ πιο βαριά μορφή».

Το νεαρό ζευγάρι, που είναι εργάτες στην πόλη Σέντζεν της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, δημοσιοποίησε την περίπτωση του Χονγκ Χονγκ, ελπίζοντας ότι από δωρεές θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να χειρουργηθεί το παιδί και να διορθωθεί η δυσμορφία του.

Οι γιατροί τούς έχουν πει ότι αν η χειρουργική αποκατάσταση γίνει σε ηλικία 6 έως 12 μηνών, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το μωράκι να θεραπευτεί και να έχει μία φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο το κόστος των επεμβάσεων και της μετεγχειρητικής φροντίδας κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 500.000 γιουάν (περίπου 13.000-66.000 ευρώ) – ένα ποσόν που η οικογένεια αδυνατεί να συγκεντρώσει δίχως την βοήθεια των τοπικών Αρχών και του απλού κόσμου.