Δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο ένα κόμμα. Ο φορέας που θα δημιουργηθεί, για να μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά το κομμάτι του κόσμου που στήριξε το Οχι στο δημοψήφισμα και πιστεύει πως προδόθηκε από την κυβέρνηση, πρέπει να είναι ένα μετωπικό σχήμα που θα έχει και κινηματικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν σχεδόν μονότονα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στις συνεχείς τους συσκέψεις μπροστά στο επερχόμενο διαζύγιο με την Κουμουνδούρου.

Ποιοι όμως θα χωρούσαν σε αυτό το σχήμα; Οσοι αποδέχονται ένα μίνιμουμ πολιτικό πρόγραμμα που θα έχει ως βασικό στόχο τη ρήξη με την ευρωζώνη. Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα ήταν να συμμετέχουν στο μέτωπο το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ομως ο Περισσός, όχι μόνο αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αντιθέτως ενισχύει την πολεμική του απέναντι στην Πλατφόρμα. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Οι συζητήσεις με τη μεγαλύτερη συνιστώσα της, το ΝΑΡ, είναι συχνότατες. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η εξαιρετική προσωπική σχέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το ιστορικό στέλεχος του ΝΑΡ Αγγελο Χάγιο. Θετικά βλέπουν το εγχείρημα και οι μικρότερες ομάδες ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο συνθήκες πλειοψηφίας στο κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιθυμεί τη συμπόρευση με τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ παρά την αντίδραση άλλων ομάδων όπως του ΣΕΚ.

Ενα τεράστιο ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Πλατφόρμα απέναντι στο παλιό αγαπημένο της παιδί, τον Αλέκο Αλαβάνο. Οι σχέσεις των δύο πλευρών διαταράχθηκαν μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.