Ενας από τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους που πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ο μοναδικός σκόρερ (με πέναλτι) του αγώνα και νυν πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Εχοντας βγάλει τη φανέλα έκανε τον γύρο του θριάμβου κρατώντας το Κύπελλο, ενώ το αίμα των νεκρών φίλων της ομάδας του ήταν ακόμα ζεστό. Σε ένα άρθρο που έγραψε ο Πλατινί στο «Paris Match» μία εβδομάδα μετά τον επίμαχο τελικό αρνείται πως πανηγύρισε μετά το ματς διαψεύδοντας τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Με αφορμή τα 40ά γενέθλιά του Πλατινί, η σύζυγός του Κριστέλ είχε μιλήσει στο «France Football»: «Το Χέιζελ; Ποτέ δεν το αναφέρει. Του έχει καρφωθεί στο μυαλό πως ένας από τους ανθρώπους που πέθαναν είχε πάει εκεί για να τον δει».

«Είναι πολύ εύκολο να αποδοκιμάζεις την αντίδραση ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση» δικαιολογεί τον Πλατινί ο Μαρκ Λόρενσον, που βρέθηκε αντίπαλός του στο Χέιζελ για μόλις τέσσερα λεπτά. Σύμφωνα με τον 57χρονο Ιρλανδό όλοι οι παίκτες γνώριζαν τι είχε συμβεί πριν από την έναρξη του τελικού καθώς η εξέδρα Ζ ήταν πάνω από τα αποδυτήρια της Λίβερπουλ, αλλά ο επικεφαλής της βελγικής αστυνομίας τούς είπε πως έπρεπε να παίξουν για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Λόρενσον υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης. Οι Βέλγοι σχεδόν τον έκρυψαν στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οταν ξύπνησε από την εγχείρηση είδε έναν ένοπλο άνδρα μπροστά στο κρεβάτι του που του έκανε νόημα να μην κινηθεί. Μια νοσοκόμα έσπευσε να κλειδώσει την πόρτα γιατί, όπως του είπε, έξω βρίσκονταν συγγενείς των θυμάτων.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ. Ενας από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας που ο φακός τον συνέλαβε να προσπαθεί να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του γιου του Ρομπέρτο ήταν ο Οτέλο Λορεντίνι. Ο Ρομπέρτο ήταν γιατρός και προτίμησε να παραμείνει στη θύρα Ζ για να βοηθήσει ένα κορίτσι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο Οτέλο, που απεβίωσε πέρυσι, έδωσε αγώνα για να αναγνωριστούν τα θύματα ενώ δεν συγχώρησε ποτέ τη Γιουβέντους για τον τρόπο που πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Εκαναν γύρο του θριάμβου στο Χέιζελ. Γιατί; Και κανείς από τους παίκτες δεν είπε τίποτε για ό,τι συνέβη. Οταν επέστρεψαν στην Ιταλία έγιναν επίσης πολλά πάρτι. Από το Κύπελλο χύθηκε πολύ αίμα». Στον Ρομπέρτο απονεμήθηκε μετά θάνατον το Χρυσό Μετάλλιο Ανδρείας, ενώ ο Οτέλο δημιούργησε μια ένωση των συγγενών των θυμάτων με σκοπό την καταπολέμηση της βίας αλλά και τη μόνιμη τέλεση ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στη Γιουβέντους κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου.

ΤΑΜΠΟΥ. Σύμφωνα με τον Στέντι, ο τότε πρόεδρος της Γιουβέντους Τζιανπέρο Μπονιπέρτι είχε πει μετά την τραγωδία πως η ομάδα δεν πρέπει να αναφέρεται στη νίκη του Χέιζελ παρά μόνο όταν θα κατακτηθεί το Κύπελλο Πρωταθλητριών για δεύτερη φορά (συνέβη το 1996). Μέχρι τότε το τρόπαιο δεν θα έπρεπε να επιδεικνύεται. «Ομως σχεδόν αμέσως το τρόπαιο εμφανίστηκε στην τροπαιοθήκη. Η Γιουβέντους ποτέ δεν υποστήριξε τους συγγενείς και ποτέ δεν τους αποζημίωσε. Ούτε απολογήθηκε ποτέ».

Η Λίβερπουλ δεν απολογήθηκε ποτέ επίσημα στη Γιουβέντους. Σε μεταξύ τους αγώνα το 2005 για το Τσάμπιονς Λιγκ οπαδοί των Κόκκινων σχημάτισαν ένα κορεό που έγραφε Amicizia (Φιλία). Οι περισσότεροι οπαδοί της Γιούβε τούς γύρισαν την πλάτη.

Μέχρι το 2010, όταν τα ηνία της Βέκια Σινιόρα ανέλαβε ο Αντρέα Ανιέλι, οι άνθρωποι της Γιουβέντους θεωρούσαν ταμπού την τραγωδία του Χέιζελ και απέφευγαν οποιαδήποτε αναφορά ακόμη και στην ιστοσελίδα της ομάδας.