«Γιατί πάντα αυτός;» αναρωτιέται η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» για τον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίον –όπως όλα δείχνουν –άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του από τη Μίλαν, παρά τις διαψεύσεις της τελευταίας.

Η εφημερίδα της Γένοβας «Ιl Secolo XIX» μετέδωσε το Σάββατο πως η υπομονή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαντλήθηκε με τα καμώματα του κακού παιδιού του ιταλικού ποδοσφαίρου και έδωσε εντολή να πουληθεί τάχιστα.

«Αρκετά τον ανέχθηκα και η απόφαση έχει ληφθεί. Ο Μάριο είναι επισήμως στην αγορά και πρέπει να τον πουλήσουμε πριν από το τέλος Ιανουαρίου», φέρεται να είπε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός σε πολιτικούς του φίλους. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη από κοινού με την κόρη του και αντιπρόεδρο του συλλόγου Μπάρμπαρα.

Πριν από τη μεταγραφή του Μπαλοτέλι από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μίλαν ο Μπερλουσκόνι τον είχε χαρακτηρίσει ως «σάπιο μήλο». Ο ηγέτης των Ροσονέρι δεν συμπαθεί τον Σούπερ Μάριο όχι μόνο λόγω της συμπεριφοράς του, αλλά και επειδή δεν ακολουθεί τις συμβουλές του να παίζει πιο κοντά στην αντίπαλη εστία.

Η Μίλαν πάντως έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας πως «ο Μάριο παραμένει 150%». Πιθανόν και λόγω της νέας επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Ελ Σαραουί στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία του Πόρτο, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για δέκα εβδομάδες .

Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» σημειώνει πως «αυτό που τον Ιανουάριο θεωρείται «αδιανόητο» μπορεί να είναι εφικτό τον Ιούνιο».

Λόγο για το μέλλον του Μπαλοτέλι στο Μιλάνο θα έχει και ο επόμενος προπονητής, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος αυτές τις ημέρες καταστρώνει τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας με τον Αντριάνο Γκαλιάνι στις παραλίες της Ιπανέμα και της Κόπα Καμπάνα.