Πέντε πρόσωπα πίσω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναζητεί η ανακρίτρια, η οποία –όπως προκύπτει από έγγραφο της δικογραφίας –έχει στα χέρια της ενδείξεις για τη συμμετοχή συνεργών στο έγκλημα που διέπραξε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Πριν ακόμα η Δικαιοσύνη ανοίξει τον φάκελο της Χρυσής Αυγής είχε αρχίσει να σπάει η ομερτά και να φτάνουν στις Αρχές οι πρώτες πληροφορίες, από ανώνυμη όμως πηγή. Αυτές οι πληροφορίες, που αφορούσαν συγκεκριμένα ονόματα, διασταυρώνονται μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.

ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ. Τριάντα εννέα ώρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής έδωσε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά, καθώς και άλλων που έκαναν κουμάντο στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Η 6η τακτική ανακρίτρια του Πειραιά, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, παρέλαβε από την Ελληνική Αστυνομία έγγραφο με την ένδειξη «επείγον». Σύμφωνα με αυτό, στις 3.15 το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 «τηλεφώνησε στο υπασπιστήριο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από τηλέφωνο με απόκρυψη αριθμού άγνωστος άνδρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παλαιός χρυσαυγίτης και ανέφερε ότι στο περιστατικό του Κερατσινίου μαζί με τον Ρουπακιά ήταν πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε άτομα με τα αρχικά Α.Τσ., Θ.Κ., Φ.Σβ., Γ.Δ. και ο πρόεδρος Γ.Π. Για τον Γ.Δ. μάλιστα ανέφερε ότι «έκανε κουμάντο»».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από όσους φέρονται, κατά τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και τον Γεώργιο Δήμου, που καταζητείται με βάση το ένταλμα των ανακριτών που ερευνούν για την εγκληματική οργάνωση. Ο Δήμου αναφέρεται ως απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μία ημέρα μετά την αποστολή του κρίσιμου αυτού εγγράφου η ανακρίτρια προχώρησε στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να διαπιστώσει αν και πότε συνομίλησαν ή αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα με τον δράστη της ανθρωποκτονίας που ερευνά.

Η δικαστική λειτουργός, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια τήρησης αρχείου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, έχει ήδη ζητήσει να ελεγχθούν τα κινητά και των πέντε προσώπων το χρονικό διάστημα μεταξύ 18 Ιουλίου 2013 μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2013.

«Από το σύνολο της δικογραφίας προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του ανωτέρω κατηγορουμένου (σ.σ.: αναφέρεται στον ήδη προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά) για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη, αλλά και ενδείξεις συμμετοχής (ηθικοί αυτουργοί, άμεσοι συνεργοί) και άλλων προσώπων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακριτική διάταξη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πέντε προσώπων που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Στη διάταξή της η ανακρίτρια ζητεί από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των συνδρομητών για τους οποίους διατάσσεται η άρση του απορρήτου τους, το επάγγελμά τους καθώς και η ακριβής διεύθυνση της κατοικίας τους.

Τρία από τα πρόσωπα που κατονόμασε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τις διωκτικές Αρχές το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής τα είχε αναφέρει στην απολογία του και ο Ρουπακιάς, καθώς είχε επικοινωνήσει μαζί τους πριν από το έγκλημα, όπως προέκυψε και από την άρση του δικού του τηλεφωνικού απορρήτου.

Από τις απαντήσεις των τηλεφώνων των ελεγχομένων προσώπων, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, η ανακρίτρια θα αποφασίσει αν οι ενδείξεις αυτές είναι αρκετές για να καλέσει σε απολογία, με την ιδιότητα πλέον των κατηγορουμένων, τα πρόσωπα εκείνα που κατονόμασε ο άγνωστος πληροφοριοδότης και είχαν επικοινωνία με τον φυσικό αυτουργό τον κρίσιμο χρόνο, δηλαδή πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.