Η παθολόγος, πρώην διευθύντρια στο ΕΣΥ, δρ Βασιλική Σιατερλή απαντά ότι η αμυλάση είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο πάγκρεας και η αύξησή της μπορεί να οφείλεται σε ερεθισμό του οργάνου αυτού (παγκρεατίτιδα, απόφραξη χοληδόχου πόρου κ.ά.). Θα πρέπει να βρεθεί η αιτία της αύξησης.
 
Γι’ αυτό, συνιστάται να υποβληθείτε σε υπερηχογράφημα ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων, σε εξέταση ούρων για να διαπιστωθούν οι διαστάσεις τους, σε μια νέα εξέταση αίματος για την αμυλάση (για να βρεθεί εάν η αύξηση ήταν τυχαία ή μόνιμη), καθώς και σε έλεγχο των ηπατικών ενζύμων και της χολερυθρίνης. 

Κατόπιν, θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών. Η θεραπεία εξαρτάται από τα ευρήματα των εξετάσεων. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από