16.7.2013

Ζωή σε ασθενή, 41 ετών, πρόσφερε η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς ενός νέου άνδρα ηλικίας, 19 ετών.Ο λήπτης, ανέμενε το κατάλληλο μόσχευμα από τον Οκτώβριο 2012, υποστηριζόμενος με ενδοφλέβια αγωγή.Πρόκειται για την 5η μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε εντός του 2013. Η πορεία της υγείας του λήπτη εξελίσσεται ομαλά. Η σωτήρια επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την προσφορά της.Συγχαίρει και ευχαριστεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τη Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κα Νικολέττα Γερογιάννη – Γρίτση και τον Διοικητή κ. Γεώργιο Χριστιανόπουλο του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.Ευχαριστεί, επίσης, θερμά την Τροχαία Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη συμβολή της στη μεταφορά του μοσχεύματος.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 116 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 27 άτομα εκ των οποίων 14 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από