Η Κιμίκο Ντάτε-Κρούμ από την Ιαπωνία είναι επαγγελματίας αθλήτρια του τένις από το 1989. Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1970, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να συνεχίζει να παίζει τένις και μάλιστα να είναι ανταγωνιστική.

Η Ντάτε-Κρουμ έγινε την Πέμπτη η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον, αφού νίκησε την 23χρονη Αλεξάντρα Κανάντου με 6-4,7-5.

Ουσιαστικά, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που σημειώνει νίκη στο Γουίμπλεντον. Το 2004, η «μεγάλη κυρία» της διοργάνωσης, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, είχε προκριθεί στον δεύτερο γύρο σε ηλικία 47 χρόνων.

Η Ντάτε-Κρουμ γεννήθηκε στο Κιότο και αυτή την περίοδο είναι στο Νο 84 της παγκόσμιας κατάταξης. Η μεγαλύτερη της επιτυχία στο Γουίμπλεντον ήταν το 1996 όταν έφτασε έως την ημιτελική φάση. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, αποφάσισε να σταματήσει το τένις. Το 2008 όμως επέστρεψε. Το 2013 έχει μία ικανοποιητική πορεία. Εφτασε στον τρίτο γύρο και στο ΟΠΕΝ της Αυστραλίας στη Μελβούρνη, ενώ πριν από ένα μήνα στο Ρολάν Γκαρός είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο. Τώρα θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον. Βέβαια, εκεί η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού θα αντιμετωπίσει το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και φαβορί για τον τίτλο, την Σερένα Ουίλιαμς.

Η 31χρονη Αμερικανίδα νίκησε εύκολα την Καρολιν Γκαρσία 6-3,6-2.