Μια από τις πιο γλυκές ήττες στην ιστορία της γνώρισε την Τρίτη η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών στην Πολωνία (57-56).

Έχοντας επικρατήσει με 61-46 στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα «σφράγισε» με άνεση το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2015 επιστρέφοντας και πάλι στις μεγάλες διοργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι στον προηγούμενο γύρο το συγκρότημα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου είχε αποκλείσει ακόμα πιο άνετα (με δύο νίκες) το Ισραήλ.

Τα κορίτσια της εθνικής βρέθηκαν να χάνουν με 29-19 προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά μείωσαν τελικά σε 35-28 με τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου και στο δεύτερο μέρος δεν ανησύχησαν στο ελάχιστο διεκδικώντας μάλιστα και τη νίκη γοήτρου μέχρι το φινάλε.

«Πιστεύω αυτή να είναι η τελευταία μας φορά που παίξαμε προκριματικά, γιατί η θέση του ελληνικού μπάσκετ είναι στην ελίτ. Η απουσία μας από το Ευρωμπάσκετ, που γίνεται τώρα, πρέπει να είναι η τελευταία. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στους προπονητές, σε όλο το υπόλοιπο επιτελείο και στην Ομοσπονδία που ήταν δίπλα μας. Κάναμε το καθήκον μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας» τόνισε η Λολίτα Λύμουρα ενώ πανευτυχής ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζώρτζης Δικαιουλάκος υποστήριξε:

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι σε αυτή την ομάδα και ελπίζω να ξεκινήσουμε ξανά την ανάταση του γυναικείου μπάσκετ. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα αυτού του τουρνουά»

Πολωνία: Οβτσάρτζακ , Πάβλακ, Σκόρεκ 11, Μίσιεκ, Σζοτ 14(2), Βάλιτς 11, Κοτς 2, Μαγιέφσκα 2, Ίντζακ 2, Ζιετάρα 2, Λετσιεγέφσκα 7, Σκόμπελ 6.

Ελλάδα: Καλέντζου 2, Σταμάτη, Δημητράκου , Χατζηνικολάου, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου, Παπαμιχαήλ 14 (6/8δ, 4ρ, 2ασ), Λύμουρα 4 (3ρ,), Σωτηρίου 17 ( 5/8δ, 1/2τρ, 6ρ, 3κλ), Κοσμά, Σπανού 19 (11/14β, 4/8δ, 0/2τρ, 7ρ, 6ασ).