Τρεις επεμβάσεις χρειάστηκε στο στήθος της η Αντζελίνα Ζολί για την αφαίρεση και αποκατάσταση. Η σειρά των επεμβάσεων άρχισε στις 2 Φεβρουαρίου, με μία διαδικασία που ονομάζεται «διατήρηση του συμπλέγματος θηλής». Είναι το πρώτο βήμα που έπρεπε να γίνει ώστε όταν αφαιρεθούν οι μαστοί, να παραμείνουν τα όργανα που συστήνουν τη θηλή (γαλακτοφόροι κόλποι, θηλαία άλως κ.ά.) άθικτα.

Με αυτόν τον τρόπο και στο πλαίσιο της αποκατάστασης, οι ειδικοί μπορούν να επανατοποθετήσουν τις θηλές της γυναίκας στο νέο στήθος και το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά επιτυχημένη σε γυναίκες που προχωρούν προληπτικά σε αφαίρεση στήθους, καθώς ο καρκίνος δεν έχει χτυπήσει και δεν έχει επηρεάσει τους γύρω ιστούς.

Επίσης, με μία τεχνική που αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή, αυξάνονται οι πιθανότητες διατήρησης της θηλής, διότι διαφορετικά μπορεί να αχρηστευτεί το όργανο. Αυτό βέβαια, όπως γράφει και η ίδια, προκαλεί πολύ πόνο και πρήξιμο. Αλλά είναι απαραίτητο.

Δύο εβδομάδες αργότερα, προχώρησε στην αφαίρεση όλων των υπόλοιπων ιστών του στήθους, εκτός από το δέρμα, και στο σημείο εκείνο μπήκαν ειδικά προσωρινά ενθέματα για να διατηρήσουν τον όγκο πριν τοποθετηθούν τα μόνιμα ενθέματα σιλικόνης. Η επέμβαση κράτησε οκτώ ώρες. «Οταν ξύπνησα ένιωθα σαν να παίζω σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά μερικές ημέρες μετά την επέμβαση επανήλθα κανονικά στη ζωή μου».

Εννέα εβδομάδες αργότερα, ολοκληρώθηκε η αναδόμηση του στήθους με την τοποθέτηση μόνιμων εμφυτευμάτων. «Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο» τονίζει η ίδια.