Πυραυλοκίνητος Πρίντεζης, εκτόξευσε τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στο Λονδίνο.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 67-62, το βράδυ της Τετάρτης, των Τούρκων ανοίγοντας το σκορ στη σειρά και ψάχνουν ακόμα δύο νίκες με το επόμενο ραντεβού να είναι και πάλι στο ΣΕΦ την Παρασκευή (21.45 – ΕΤ1).

Με σκυλίσια άμυνα και αφιονισμένο τον διεθνή φόργουορντ (που τόσο τους έλειψε τον τελευταίο μήνα) οι πρωταθλητές Ευρώπης σ-Πριντ-άρουν για την πρόκριση, αλλά όπως πολύ εύστοχα είπε ο προπονητής τους Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Όσο πιο γρήγορα ξεχάσουμε τον πρώτο αγώνα, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να νικήσουμε και στο δεύτερο και να κάνουμε πραγματικά δύσκολη τη ζωή της Εφές».

Τρομερή άμυνα

Κόντρα σε μια ομάδα με μέσο όρο κοντά στους 75 πόντους στην επίθεση, οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν τρομερή άμυνα επιτρέποντας στους Τούρκους να περάσουν οριακά τους 60 πόντους, ενώ η περιφερειακή άμυνα δούλεψε στην εντέλεια με τους φιλοξενούμενους να ξεχνούν ουσιαστικά το τρίποντο με 1/19 σουτ έξω από τα 6.75 !

Ο Γιώργος Πρίντεζης έδειξε από το πρώτο μέρος τις άγριες διαθέσεις του (με 12π.) και τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους (4τρ. και 4ριμπ.) πληγώνοντας με κάθε τρόπο την τουρκική άμυνα.

Παίκτης «κλειδί» όμως ήταν και ο Εϊσι Λο, που «κλείδωσε» στην άμυνα το «πυρηνικό όπλο» της Εφές, τον Τζόρνταν Φάρμαρ, που έμεινε μόλις στους 8 πόντους. Ο Αμερικανός είδε πάντως σημαντική βοήθεια στην άμυνα από τον Δημήτρη Κατσίβελη ο οποίος κέρδισε με το σπαθί του τον Πέρκινς που δεν κατάφερε να μπει μέχρι τώρα στο κλίμα της ομάδας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, εκεί που «έκαιγε» η καινούργια μπάλα και οι συμπαίκτες του έχαναν τη μια βολή μετά την άλλη (10/18) έβαλε τις πιο δύσκολες στα 17’’ και τελείωσε το παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (67-62).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τον τρόπο που ο Ολυμπιακός θα φτάσει στη δεύτερη νίκη επί της Αναντολού Εφές την Παρασκευή (12/4) στον δεύτερο προημιτελικό της σειράς.

«Να ξεχάσουμε γρήγορα το ματς»

«Ο στόχος μας ήταν να περιορίσουμε το περιφερειακό σουτ της Εφές και όπως είχαμε πει με τα παιδιά να το πάμε κατοχή με κατοχή. Πήγαμε καλά στην άμυνα πάνω σε Φάρμαρ και Βούγιασιτς αλλά όχι στον Γκόρντον» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

«Ήταν κλασικό παιχνίδι πλέι οφ, με πίεση για τον γηπεδούχο, κάτι που φάνηκε στα ποσοστά μας τόσο στις βολές όσο και στο περιφερειακό σουτ. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την Εφές η οποία σούταρε με 5% απ’ έξω. Όμως τα παιχνίδια της Εφές κρίνονται κυρίως από τους περιφερειακούς τους και εμείς εκεί κάναμε καλή δουλειά και αυτό που μετράει είναι η νίκη».

Όσο για το νέο ραντεβού της Παρασκευής και πάλι στο ΣΕΦ: «Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο Λονδίνο αλλά αν δεν ξεχάσουμε γρήγορα το ματς θα έχουμε πρόβλημα. Όλα είναι στο μυαλό. Εμείς δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό» κατέληξε.

Ο Ολυμπιακός που όποτε έτρεξε έκανε σημαντικά σερί (προηγήθηκε με 32-23 στο 17’) χαλάρωσε και πάλι, όπως με τη Χίμκι προς το τέλος του ημιχρόνου, και το πλήρωσε (33-32 ημίχρονο και 38-42 στο 24’).

Εκεί ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης, ενώ όλα τα λεφτά στο φινάλε εκτός των βολών του αρχηγού ήταν το επιθετικό ριμπάουντ του Χάινς στα 25’’ (με σκορ 65-62) το πιο σημαντικό από τα εννέα που «κατέβασε» συνολικά. Γκόνλουμ και Ερντέν κρατούσαν τους Τούρκους στο ματς (55-53 στο 34’ , 60-56 στο 36’) αλλά εκεί μίλησε και πάλι ο Πρίντεζης αλλά και ο Σπανούλης (με 4/4 βολές στο τελευταίο τρίλεπτο).

Από την πλευρά του ο Οχτάι Μαχμουντί, συνεχίζει να πιστεύει στην πρόκριση: «Δεν χάνω την ελπίδα μου, θα ψάξουμε τη νίκη την Παρασκευή» τόνισε ο τεχνικός των Τούρκων.

Ολυμπιακός:(18/34δίπ., 7/27τρίπ., 10/18βολ., 29-11ριμπ., 5κλ., 11λάθ., 14ασ.): Χάινς 6 (9ριμπ, 1κλεψ), Λο 7 (1), Άντιτς, Σπανούλης 9 (2/7δ. 0/5τριπ,5/5β., 6ριμπ.,8ασ), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5 (4ριμπ), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3 (1).

Αναντολού Εφές:(27/50δίπ., 1/19τρίπ.,5/7βολ., 28-12ριμπ., 7κλ., 11λάθ., 13ασ.): Φάρμαρ 8 (4/7διπ.,0/5τριπ), Βούγιασιτς 4, Ερντέν 9 (7ριμπ), Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17 (5ριμπ), Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10 (1), Μπάρατς 6 (5ριμπ)

Στα άλλα παιχνίδια της Τετάρτης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (87-78 την Κάχα Λαμποράλ) και η Ρεάλ Μαδρίτης (79-53 την Μακάμπι) εκμεταλλεύτηκαν την έδρα και νίκησαν άνετα.