Ο Κένεθ Ράιτ, που είναι διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Χρονοβιολογίας και Μελέτης του Υπνου, ανέφερε πως οι άνθρωποι που κοιμούνταν λίγο δεν έτρωγαν απλώς περισσότερο, αλλά και πιο ανθυγιεινά. «Αυτό που καταγράψαμε ήταν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνταν λίγο έτρωγαν πολλούς υδατάνθρακες. Ειδικότερα, έτρωγαν μικρή ποσότητα πρωινού γεύματος, αλλά κατανάλωναν αρκετή ποσότητα φαγητού μετά το δείπνο. Ουσιαστικά αυτό που συνέβαινε ήταν ότι μετά το δείπνο έτρωγαν διάφορα σνακ και προσλάμβαναν τόσες θερμίδες όσες δεν κέρδιζαν από όλα τα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας».

Οι άνθρωποι που κοιμούνταν λίγες ώρες, παρατήρησαν οι ειδικοί, προσλάμβαναν 6% περισσότερες θερμίδες. Οταν άρχιζαν να κοιμούνται περισσότερες ώρες, τότε έτρωγαν πιο υγιεινά, περιορίζοντας τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Κατά τους ειδικούς, η απώλεια ύπνου «ξεκουρδίζει» το ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι διατροφικές συνήθειες.