Νεκρές ρέγκες για δεύτερη φορά σε δυο μήνες εκβράστηκαν στις ακτές της Ισλανδίας και οι ειδικοί αδυνατούν να εντοπίσουν τα αίτια της μαζικής καταστροφής. Το συνολικό βάρος των νεκρών ψαριών εκτιμάται από 25.000 έως 30.000 τόνους και η αξία τους ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Οι νεκρές ρέγκες βρέθηκαν να επιπλέουν στο Κολγκραφαφγιουρούρ, ένα μικρό φιορδ στις δυτικές ακτές της Ισλανδίας. Ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Ερευνας έσπευσε επιτόπου προκειμένου να συλλέξει στοιχεία ενώ η κυβέρνηση θα απελευθερώσει κονδύλια για έρευνα και επιτήρηση του φαινομένου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να μην περισυλλέξουν τα νεκρά ψάρια και να τα αφήσουν να αποσυντεθούν με φυσικό τρόπο. Οι κάτοικοι όμως διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία και ζητούν να γίνει καθαρισμός της περιοχής τους. Οι νεκρές ρέγκες μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα δεκάδες χιλιάδες πουλιά που βρήκαν εύκολο τρόπο για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.
Ο θάνατος της ρέγκας στην Ισλανδία
Τελευταία Νέα
- WSJ: Προς «ναυάγιο» οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν – Τα πυρηνικά και οι κυρώσεις παραμένουν τα βασικά «αγκάθια»
- ΠΑΣΟΚ για το «παρών» στην ανανέωση της θητείας Στουρνάρα: Η ισοβιότητα δεν προκρίνει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών
- Μικρολίμανο: Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες για τον «Τίτι» – «Κυκλοφορούσε σαν τουρίστας στην Αθήνα με μια τσάντα με όπλα»