Οι δικαστικές εκκρεμότητες των ληξιπρόθεσμων οφειλών του γνωστού τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου βρίσκονται πίσω από την απάλειψη της αποτύπωσης του μεγαλύτερου μέρους των χρεών του από τη λίστα των 4.151 φορολογουμένων με συνολικά χρέη 14,877 δισ. ευρώ που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Οπως είναι γνωστό, το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί από τον δημοφιλή τραγουδιστή ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ. Στη λίστα, όμως, ο κ. Βοσκόπουλος εμφανίζεται να οφείλει το ποσό των 515.000 ευρώ.

Οπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη λίστα δεν έχουν περιληφθεί ληξιπρόθεσμα χρέη που τελούν σε δικαστική αναστολή, χρέη ανηλίκων, πτωχών ή θανόντων. Ο κ. Βοσκόπουλος εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία καθώς, όπως σημειώνουν νομικές πηγές, για το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του εκκρεμούν τέσσερις φορολογικές δίκες. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, άλλωστε, ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο πλειστηριασμός των οποίων θα καλύψει τμήμα των οφειλών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική οφειλή του κ. Βοσκόπουλου ήταν της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ (και έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις), καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών θεώρησαν ως εισόδημα του ιδίου καταθέσεις της πρώην συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου, τις οποίες η ίδια δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.