Την άμεση απόσυρση από την αγορά μανιταριών, τα οποία δεν έχουν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία με συνέπεια να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών, αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για μανιτάρια σε κονσέρβα με εμπορική ονομασία FRESHONA, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία Lidl και αναγράφουν «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr». Η ημερομηνία λήξης τους είναι 31.12.2014 και παραγωγός μια πολωνική εταιρεία.

Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωσή του, το πρόβλημα εντόπισε στην γραμμή παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος η ίδια η Lidl, στο πλαίσιο αυτοελέγχων που έκανε.

Όπως διαπίστωσε, το πρόβλημα υφίσταται τους τελευταίους 10-11 μήνες. Έτσι, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για το όλο θέμα το βράδυ του Σαββάτου, κατά τις 22.30, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στα μανιτάρια υποδηλώνει πως υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Γι' αυτό τον λόγο, συνιστά σε όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα μανιτάρια αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από