Κέρδισε τον τίτλο του «ροκ σταρ της χρονιάς» από την ιταλική έκδοση του περιοδικού «Rolling Stone» για τα γυμνά του πάρτι. Σύμφωνα με έναν μετανοημένο μαφιόζο, ήταν πολιτικός προστάτης της Μαφίας. Μια παλιά του γνώριμη υποστηρίζει σε βιβλίο της ότι δέχθηκε σοβαρές απειλές για τη ζωή της μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης τους. Αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ανησυχεί. Απλώς «κουράστηκε να δέχεται επιθέσεις απ΄ όλες τις μεριές».
O μετανοημένος μαφιόζος Γκάσπαρε Σπατούτσα δεν έχει καμία αμφιβολία: τη δεκαετία του 1990, το αφεντικό του Τζουζέπε Γκραβιάνο συνομιλούσε απευθείας με τους πολιτικούς προστάτες της Κόζα Νόστρα. Ο ένας ήταν ο Μαρτσέλο Ντελ΄ Ούλτρι, βουλευτής του «Λαού της Ελευθερίας», ο οποίος έχει καταδικαστεί σε εννέα χρόνια κάθειρξη για τις σχέσεις του με τη Μαφία και τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Ο άλλος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία ο Γκραβιάνο χωρίς να έχει μιλήσει προσωπικά μαζί τους», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Σπατούτσα στους δικαστές της Φλωρεντίας, υποστηρίζοντας ότι το αφεντικό του τον είχε διαβεβαιώσει το 1994 ότι οι πολιτικοί προστάτες του ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο Σικελός βουλευτής του κόμματός του. Όπως αναμενόταν, ο δικηγόρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του μετανοημένου μαφιόζου. Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που το όνομα του Καβαλιέρε εμπλέκεται άμεσα με την πιθανολογούμενη συμφωνία που συνήψε το ιταλικό κράτος με την Κόζα Νόστρα τη δεκαετία του 1990 και για την οποία διεξάγει σχετική έρευνα η Εισαγγελία του Παλέρμο.

Συνοδός πολυτελείας

Οι ισχυρισμοί του Σπατούτσα δεν είναι η μοναδική «βόμβα» για τον Καβαλιέρε αυτές τις ημέρες. Σήμερα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία το βιβλίο «Gradisca Ρresidente» (σε ελεύθερη απόδοση «Απολαύστε κύριε πρόεδρε»). Συγγραφέας του είναι η Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο, η συνοδός πολυτελείας που πριν από μερικούς μήνες αποκάλυψε με ηχογραφημένες συνομιλίες την ερωτική της σχέση με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ιταλού πρωθυπουργού ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Στο βιβλίο της, αποσπάσματα του οποίου προδημοσίευσε η κεντροαριστερή εφημερίδα «Ιl Fatto Quotidiano», «το πιο διάσημο κολ γκερλ του κόσμου», όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο, δεν περιγράφει μόνο τις νύχτες της στο Παλάτσο Γρατσιόλι, την κατοικία του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη. Όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, στιγμιότυπα με τις «δύο λεσβίες που αντάλλασσαν φιλιά και χάδια και απευθύνονταν με μεγάλη οικειότητα στον Μπερλουσκόνι» ή τις 20 γυναίκες που τραγουδούσαν εν χορώ τον ύμνο της Forza Ιtalia «Πάλι καλά που υπάρχει ο Σίλβιο» με μοναδικό ακροατή τον Καβαλιέρε, πιθανότατα θα εκτοξεύσουν το βιβλίο στην κορυφή των πωλήσεων. «Ξεφυλλίζοντας, ωστόσο, τις σελίδες του- επισημαίνει η εφημερίδα- έχεις την εντύπωση ότι διαβάζεις μια ιστορία νουάρ που εκτυλίσσεται στο Καράκας ή την Μπογκοτά, πόλεις όπου η ζωή των ανθρώπων δεν αξίζει τίποτε και η ζωή των εκδιδόμενων γυναικών ακόμη λιγότερο». Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο έχει δεχθεί πλήθος απειλών όλο αυτό το διάστημα. Λίγες ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών της, μια γυναίκα που άφησε να εννοηθεί ότι είναι από τις μυστικές υπηρεσίες την πλησίασε στον δρόμο και τη ρώτησε εάν «έχει γνωρίσει σημαντικούς πολιτικούς το τελευταίο διάστημα». Η συνοδός πολυτελείας ισχυρίζεται στο βιβλίο της, το οποίο έγραψε με τη βοήθεια μιας δημοσιογράφου της εφημερίδας «Corriere della Sera», ότι τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν πολύ πιο δύσκολα: η μητέρα της ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους· καθώς οδηγούσε ένα βράδυ, ένα τζιπ επιχείρησε να την πετάξει έξω από τον δρόμο· ένας άνδρας που της συστήθηκε ως πρώην καραμπινιέρος προσπάθησε να τη βιάσει. Έως ότου άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της εξαφανίζοντας τον υπολογιστή της, φορέματα και εσώρουχα. Αντίθετα, «για την πανάκριβη τηλεόραση plasma δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον».

Απο την πένα της Πατρίτσια


Με 20 κορίτσια στο σπίτι του

«Τις χάιδευε όλες. Ο πρωθυπουργός θέλει αγκαλιές. Έχω δει πολλά πράγματα στη ζωή μου, αλλά όχι αυτό, 20 γυναίκες για έναν άνδρα. Στα όργια ο αριθμός ανδρών και γυναικών είναι πάνω- κάτω ο ίδιος. Αλλά εδώ υπάρχει μόνο ένας άνδρας με δικαίωμα στη συνουσία: ο πρωθυπουργός».

Ο ερωτικός χορός

«Με κρατούσε σφιχτά, με φίλησε στα χείλη, με χάιδευε, μου μιλούσε τρυφερά μπροστά σε όλους. “Μη φύγεις”, μου ψιθύρισε».

Τη βραδιά των αμερικανικών εκλογών

«Καθώς βλέπαμε μια ταινία χάιδευε τα μαλλιά μου, τα αυτιά μου, το πρόσωπό μου. Με φίλησε για πολλή ώρα. Έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα σκέλια μου λέγοντας: “Τι ωραίο δέρμα έχεις”. Αισθανόμουν όλο και πιο αμήχανα. Σηκώθηκα και πήγα στο μπάνιο για να κατουρήσω αλλά και να αλλάξω κασέτα στο μαγνητόφωνο. Όταν βγήκα τον βρήκα μπροστά μου. Έφραξε τον δρόμο και μου είπε: “Αρκετά! Θα τους διώξω όλους. Θέλω να μείνω μόνος μαζί σου. Μπορείς να έχεις όλα αυτά που προσφέρει η ζωή. Η ζωή σου θα αλλάξει. Το αξίζεις!”».

Στο σκοτεινό δωμάτιο

«Ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου, τρυφερός, σαν ένα παιδί που είχε κερδίσει κάποιο βραβείο στο λούνα παρκ. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό. Του αρέσει το σκοτάδι».

Περιμένοντας στο κρεβάτι

«Ξαφνικά ήρθε ο πρωθυπουργός και κάθησε αναπηδώντας. Έτσι όπως ήταν ντυμένος στα λευκά τον πέρασα για φάντασμα. Λευκές πιζάμες από μετάξι με μια λευκή μεταξένια ρόμπα».

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο της Ιταλίδας Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο «Απολαύστε κύριε πρόεδρε»