Τίποτε δεν ταιριάζει πιο πολύ στο μουσικό ύφος του φθινοπώρου από αυτό: Dance, Dance & Dance.
Τρία φεστιβάλ, πολλά ονόματα και ακόμη περισσότερη ηλεκτρονική μουσική
«Τέκνο σημαίνει πολύ πιο πολλά από το να απλοποιείς, να τα ξεγυμνώνεις τα πράγματα. Σημαίνει να επανασυνθέτεις, να χρησιμοποιείς απλά στοιχεία για να φτιάξεις κάτι καινούργιο και συναρπαστικό. Είναι ένας τρόπος για να ζεις στον σύγχρονο κόσμο, χωρίς να συμβιβάζεσαι, με τους δικούς σου όρους». Είναι βέβαια πάνω από αυτό, συναίσθημα, αλλά οι άνθρωποι του χώρου τα καταφέρνουν καλά όταν αναλύουν. Και οι Μodeselektor, oι Wighnomy Βrothers και άλλοι που μιλάνε στην ταινία «Speaking in code» ζωγραφίζουν με τις απόψεις τους το τοπίο και τις μουσικές. Η ταινία της Έιμι Γκριλ, όπως και ακόμη ένα φιλμ, το «Βerlin Calling», θα προβληθούν στο «ένΤechno», έναν dance μαραθώνιο, που θα επιδιώξει να δώσει τον ρυθμό της σκηνής, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας. Δεν προλαβαίνεις, δηλαδή, να ακούς ωραία πράγματα.
Το «ένΤechno» αρχίζει από την εξής απλή διαπίστωση (και πόσες φορές δεν το έχουμε πει!) πως πολλοί Έλληνες παραγωγοί της ντανς κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό.
Παίζουν συνεχώς και κάνουν παραγωγές, και κυκλοφορούν δουλειές τους σε σημαντικά «labels», πουλάνε κομμάτια και είναι περιζήτητοι. Όχι ένας και δύο.
Πολλοί. Και αρκετοί από αυτούς ζουν μόνιμα έξω, όπως ο Αrgy, από τη Ρόδο στο Βερολίνο, ή ο GummiΗz που γεννήθηκε στην Έδεσσα αλλά ζει κι αυτός και δουλεύει στο Βερολίνο.
Στις 5 Σεπτεμβρίου, λοιπόν στο ΙΜΕ, η σκηνή αυτή θα ξεδιπλώσει τις δυνάμεις της μέσα σε 24 ώρες. Οι Νovox, Αnd.Ιd, Κ. atou, o CJ Jeff, o Sega, o Μr Static, o Lemos, Κreon, Τolis Q και άλλοι. Επικεφαλής θα είναι οι Γερμανοί Εllen Αllien και οι Wighnomy Βorthers. Έτσι που το φεστιβάλ έχει σαφώς ελληνογερμανικό χρώμα.
Reworks festival 09: Η ηλεκτρονικήντανς, ποπ, τέκνο, χάουζ και όλα τα σχετικά- σκηνή έχει την τιμητική της. Το Reworks, που μόλις πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε το καλύτερο event στα Βαλκάνια, γίνεται για 5η φορά φέτος, στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε ένα διήμερο (18, 19/9) θα
ΙΝFΟ
●Τι: «ένΤechno»
●Πότε: Από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 5/9 ώς τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 6/9.
●Πού: Στο Κτίριο 56 και στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254)
●Το πρόγραμμα:
http://www.
entechnoathens. gr/
δούμε 60 καλλιτέχνες. Μοιρασμένο σε δυο σκηνές, με μουσικές, λάιβ και DJ sets, εικαστικά, διάφορες εγκαταστάσεις. Οι Stereo ΜC΄s είναι μια ανεξάντλητη υπόθεση, καθώς μπορούν με αυτό που κάνουν να ορίσουν τον urban ήχο των τελευταίων χρόνων. Το ίδιο και ο Σβεν Βαθ, από τους βασικούς παίχτες της τέκνο, και σε μεγάλο βαθμό ο DJ Ηell από τους πιο συνεπείς και ευρηματικούς της ντανς πιάτσας.
Συστήνω ανεπιφύλακτα την παρέα της Οbjektivity, δηλαδή το «αφεντικό» Ντένις Φερέρ, τα τρομερά παιδιά Μartinez Βrothers, όπου ο Φερέρ κάνει πίσω και τους παραδίδει τα πικάπ ευτυχής και τον δικό μας Αrgy που έχει συνεργαστεί με τους αδελφούς Μαρτίνεζ και δουλεύει μόνιμα στο Βερολίνο.
Ο Αυστριακός Πάροβ Στέλαρ ξέρει ότι έχει κοινό εδώ και το φροντίζει, και θα δούμε και τον Daedelus, από την ανένταχτη καλλιτεχνική σκηνή του Λος Άντζελες, να παίζει ελεύθερα τα πάντα και με έναν δικό του τρόπο.
ΙΝFΟ
●Τι: Reworks festival 09
●Πότε: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19/9
●Πού: Πολυχώρος «Βίλκα» Θεσσαλονίκη
●Το πρόγραμμα: http://www. reworks. gr/
Τρεις σκηνές, 19 καλλιτέχνες
4G Festival: Τρεις σκηνές σε τρία διαφορετικά σημεία, ταυτόχρονα. Στις 19 Σεπτεμβρίου, 19 καλλιτέχνες παίζουν μουσική. Έχουμε και λέμε: στην Ιερά Οδό, θα πάνε οι φαν της trance για τους Ιnfected Μushroom με πολύ ευφάνταστους ήχους στο μενού. Οι Αstral Ρrojection, βετεράνοι και ψυχεδελικοί. Και ενώ αυτά- μαζί με άλλα πολλά- θα εξελίσσονται εκεί, λίγο πιο πάνω στο «Vox», τέκνο κι ακόμη περισσότερο τέκνο, και ένα σπουδαίο όνομα του χώρου, ο Umek θα έχει το πάνω χέρι (στα πικάπ), ενώ εδώ θα είναι και οι Γάλλοι Paul Ritch και Ρopof. Η τρίτη σκηνή βρίσκεται στο «Luna Dark». Την «έχουν καταλάβει» οι progressive τύποι της διοργάνωσης, ο Dave Seaman και ο Αntony Pappas (μαζί με άλλους επίσης) που αν έλειπαν, αυτή η πλευρά της ντανς θα είχε σίγουρα άλλη «γεύση». Ο δικός μας επίσης διεθνής Christian Cambas δίνει σήμα κι αυτός από εδώ.
ΙΝFΟ
●Τι:
4G Festival
●Πότε: Σάββατο 19/9
“Πού: Ιερά Οδός, «Vox», «Luna Dark»
●Το πρόγραμμα: http://www.
4gathens. gr/






