Η περασμένη Παρασκευή ήταν Force Friday, ένα ακόμη κόλπο της Disney για να πουλήσει αμέτρητα παιχνίδια Star Wars εν όψει της νέας ταινίας «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» (από 14 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα). Η τεχνολογία ήταν βασικό στοιχείο των παιχνιδιών που παρουσιάστηκαν: από συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας που σου επέτρεπαν να μονομαχήσεις με φωτόσπαθα στο σαλόνι σου, μέχρι drones με τη μορφή κλασικών διαστημοπλοίων των ταινιών, που κάνουν ελιγμούς και πυροβολούν το ένα το άλλο με λέιζερ.

Ωστόσο, ένα πιο old school παιχνίδι έκλεψε την παράσταση: ένα μοντέλο του διαστημοπλοίου Millennium Falcon από τη Lego, που αποτελείται από 7.541 κομμάτια (!) και κοστίζει 800 δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ακριβότερο παιχνίδι Lego που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

To σετ Ultimate Collectors Series Millennium Falcon δεν έχει όμοιό του σε επίπεδο πιστότητας και λεπτομέρειας. Μαζί με το διαστημόπλοιο πωλούνται δέκα φιγούρες: ο Χαν Σόλο και η Λέια όπως ήταν στην ταινία «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», ο C-3PO, o Τσιουμπάκα, ο γερασμένος Χαν Σόλο από την ταινία «Η Δύναμη Ξυπνάει», ο BB-8, ο Φιν, η Ρέι και δύο ποργκς, πλασματάκια που θα εμφανιστούν στη νέα ταινία.

Το Millennium Falcon ως Lego είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα. Το μοντέλο του 2007 αποτελούταν από 5.195 κομμάτια και κόστιζε 500 δολάρια.