Μπορεί η χρήση υπολογιστή πάνω σε διάδρομο να είναι αρκετά καινούργια μέθοδος και η μοναδική που συνδυάζει μέχρι σήμερα εργασία και άσκηση, ωστόσο αρκετοί είναι οι ερευνητές που μελετούν τα θετικά και τα αρνητικά της νέας μεθόδου με… μανία.

Η πιο πρόσφατη έρευνα που έγινε από καναδούς ειδικούς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όσοι χρησιμοποιούν τον διάδρομο – γραφείο και όσο περπατούν και εργάζονται παράλληλα στο λάπτοπ, τόσο αυξάνεται η μνήμη και ενισχύεται η προσοχή τους».

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας καταδεικνύουν ότι η χρήση του διαδρόμου- γραφείου μπορεί να ενισχύσει την προσοχή και τη μνήμη αμέσως μόλις ο ασκούμενος σταματήσει το περπάτημα», γράφει η Ελίζ Λαμποντέ Λεμουαγιέν από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στην επιστημονική επιθεώρηση Computers in Human Behavior.

Μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοαντίληψη της προσοχής, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε εύκολη προσαρμογή στη νέα συνήθεια.

Τα ευρήματα από τη μελέτη συνηγορούν ότι ο διάδρομος – γραφείο όχι μόνο βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και απομακρύνει άλλα προβλήματα υγείας που προκαλεί η καθιστική εργασία, αλλά έχει και τελικό όφελος στην επιχείρηση καθώς αυξάνονται και οι επιδόσεις των εργαζομένων και η ποιότητα του έργου που παράγουν.

Σε προηγούμενες μελέτες τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα, καθώς είχε φανεί ότι το περπάτημα στον διάδρομο προκαλεί δυσλειτουργίες στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων, σε άλλη έρευνα φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία επίδραση στην ψυχική ισορροπία, ενώ καταγράφηκε και αύξηση της δημιουργικότητας πάνω στον διάδρομο.