Από τον σεφ Σταμάτη Τσίλια μαθαίνουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε απλά και γρήγορα εξαιρετικό σπιτικό παγωτό. Μία βασική συνταγή που μπορεί να «μεταμορφωθεί» σε δεκάδες γεύσεις, ανάλογα με τα φρούτα ή τα διάφορα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε.

Παγωτό βανίλια

2 κουτάκια φυτική σαντιγί μόρφατ

200γρ ζάχαρη άχνη

1 κουτί γάλα εβαπορέ light

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε την σαντιγί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και στην συνέχεια με συνεχή ροη το γάλα. Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Παγωτό σοκολάτα

2 κουτάκια φυτική σαντιγί

Μορφατ 200γρ ζάχαρη άχνη

1 κουτί γάλα εβαπορέ light

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Χτυπάμε την σαντιγί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ. Στη συνέχεια με συνεχή σταθερή ροή προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε δυνατά για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικό επιθυμούμε, όπως φρούτα στο μπλέντερ, κομμάτια από μπισκότα κ.λπ. και να αλλάξουμε τη γεύση του παγωτού μας.

Σεφ Σταμάτης Τσίλιας

Ο Σταμάτης Τσίλιας είναι head chef στο εστιατόριο HAMA – JAPANESE FUSION BAR RESTAURANT. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα και στο N.C.F.E College. Έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως το «Σκορδο & Κρεμμύδι» στον βραβευμένο «Νικολα της Σχοινούσας» στο Μυκονιάτικο «Bellagio» και πρόσφατα στο Αθηναϊκό Malvazia.Εργάστηκε επίσης ως executive chef στο ξενοδοχειακό συγκρότιμα Premier στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Μεγάλη του επιτυχία η βράβευση του εστιατορίου «Μολών Λαβέ» στη Μόσχα της Ρωσίας όπου συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα εστιατόρια της πόλης για το 2014. Την ίδια χρονική στιγμή το ρεστοράν βραβεύεται από την La Chaîne ως το 5ο καλύτερο της Ρωσίας ενώ στον ίδιο απονέμεται ο τίτλος του «chef des Rôtisseurs».

Στόχος του είναι να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε όλες τις μορφές της αλλά και τα προϊόντα που βγαίνουν από τον τόπο μας. Γι’ αυτό άλλωστε και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο εξωτερικό, στερώντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες του…