Ηταν η ταινία που του χάρισε το μοναδικό του Οσκαρ, η ταινία που ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε δραματικούς ρόλους – αυτός που σταθερά χάριζε απλόχερα το γέλιο. Ο «Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (1997) είχε γυριστεί στη Βοστώνη και ίσως οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του φιλμ είχαν στηθεί γύρω από ένα παγκάκι, όπου ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο Σων Μαγκουάιρ, συνομιλούσε με τον Ματ Ντέιμον, τον Γουίλ Χάντινγκ.

Λίγες ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου του Γουίλιαμς δύο νεαροί, οΝίκολας Ράμπτσενουκ και η φίλη του πήγαν στον δημοτικό κήπο της Βοστώνης για να δουν εκείνο το παγκάκι, ενημερώνοντάς μας ακολούθως με ένα συγκινητικό tweet.

Οπως σημειώνει ο Hollywood Reporter, το ζευγάρι άφησε μερικά άνθη στο παγκάκι και με κιμωλία ζωγράφισαν το αποτύπωμα των παπουτσιών του και έγραψαν δίπλα μερικές φράσεις του ήρωα της ταινίας, που ενσάρκωσε μοναδικά ο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «sorry guys, I went to see about a girl» και «your move, chief».

Ο Νικ Ρέμπτσενουκ και η φιλενάδα του συνάντησαν ήδη θαυμαστές του Γουίλιαμς και της ταινίας που είχαν φτάσει στο σημείο νωρίτερα. Οπως λέει ο Hollywood ReporterΡάμπτσενουκ ευχήθηκε η αρχή που έκαναν να έχει συνέχεια και να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό μνημείο για τον πραγματικά ξεχωριστό Ρόμπιν Γουίλιαμς.