Ανήσυχο πνεύμα ο Τζακ Ουάιτ, συνεχίζει να αποδεικνύει ότι το ταλέντο του δεν περιορίστηκε μόνο στους White Stripes.

Πολύ πριν διαλυθούν το 2011, ο Ουάιτ είχε φτιάξει τους Raconteurs (2005) και τους Dead Weather (2009). Κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ («Blunderbuss») το 2012, το οποίο πήγε πολύ καλά και σε πωλήσεις και σε κριτικές.

Το δεύτερο σόλο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Lazaretto». Είχε αντίστοιχη εμπορική επιτυχία με το προηγούμενο – και τα δύο στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους πούλησαν 138.000 κομμάτια (βασικά το δεύτερο λίγα κομμάτια λιγότερα, αλλά προκύπτει ισοβαθμία λόγω στρογγυλοποίησης).

Τα τραγούδια του «Lazaretto» είναι εν μέρει εμπνευσμένα από ποιήματα και θεατρικά που είχε γράψει στα 19 του ο Τζακ Ουάιτ και τα οποία τα είχε σε ένα πατάρι παρατημένα και τα βρήκε μετά από χρόνια. Κάποια τα πέταξε στην άκρη, άλλα τα «πείραξε» και άλλα τα κράτησε αυτούσια.

Το «Would you fight for my love?», τώρα – το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ – δεν ξέρω σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες υπάγεται. Ξέρω μόνο ότι η σύλληψη και η κινηματογράφηση του βιντεοκλίπ έγιναν μέσα σε 24 ώρες. Κι ότι παρά την τόσο μεγάλη ταχύτητα από τον τόσο σχολαστικό Τζακ Ουάιτ, το οπτικακουστικό αποτέλεσμα είναι άκρως ελκυστικό.