Τους Civil Twilight τους άκουσα για πρώτη φορά πριν από περίπου δυο χρόνια στο κλείσιμο της ταινίας «I am number Four» – νεανικοεφηβική σειρά μυθιστορημάτων που γίνονται ταινίες (της μόδας πλέον). Κι όσο η ταινία ήταν «meh», καλή σε φάση να περνάει η ώρα, το τραγούδι στο τέλος με κράτησε και μετά αναγκάστηκα να το ψάξω (ευχαριστώ Ίντερνετ). Το τραγούδι είχε τίτλο «Letters from the sky» και θύμιζε αρκετά U2 – αξίζει τουλάχιστον ένα άκουσμα.

Το τριμελές συγκρότημα από τη Νότιο Αφρική που πλέον μένει μόνιμα στο Νάσβιλ των ΗΠΑ (απ’ όσο έψαξα κι έμαθα δηλαδή, δεν τους ξέρω προσωπικά για να μου το πουν οι ίδιοι) έχουν βγάλει δύο άλμπουμ. Φυσικά και δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα (αν όχι καθόλου) εδώ στο απέραντο (γκούχου), αγαπημένο και ασύμμετρο Ελλαδιστάν.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους λοιπόν (2012) με τίτλο «Holy Weather» έχει πολλά διαμαντάκια. Ένα από αυτά, ονόματι «Fire escape» έχει κάτι το brit pop/rock στην αύρα του και έναν πιασάρικο ρυθμό – να ‘ναι καλά η κιθάρα – και όμορφο στίχο. Είναι το αγαπημένο μου του δίσκου, όχι βέβαια ότι τα «Holy Weather», «It’s over», «Every walk that I’ve ever taken has been in your direction» (με τίτλο – σιδηρόδρομο το τελευταίο, αλλά αξίζει κάθε δευτερόλεπτο) περνούν απαρατήρητα. Απλά έχει πάει σερί αυτός ο μουντός παλιόκαιρος και δε σηκώνει άλλη μελαγχολία και το «Fire escape» έχει κάτι το ανεβαστικό.