Φίλες και φίλοι της Λευκάδας, µε χαρά σας προσκαλούµε στον ∆ήµο µας να περάσετε όµορφες διακοπές. Η Λευκάδα, το στεριανό νησί, θα σας ανταµείψει µε πολλούς τρόπους.

Μεγάλα πλεονεκτήµατα του ∆ήµου µας είναι η εύκολη πρόσβαση σε αυτό χωρίς την ταλαιπωρία και τα έξοδα του φέριµποτ, το απαράµιλλης οµορφιάς φυσικό του τοπίο µε το καταπράσινο της πλαγιάς, τις πολυβραβευµένες καθάριες παραλίες, τα µικρότερα νησάκια που προσφέρουν µοναδική θέα, την πόλη που µε τα στενά σοκάκια της καλωσορίζει τον επισκέπτη, τα όµορφα παραθαλάσσια χωριά, άλλα ορεινά γραφικά χωριουδάκια όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής εναρµονίζεται µε τον παραδοσιακό και τέλος η µακρά και πλούσια πολιτιστική παράδοση και ζωή του τόπου µας. Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων φέρνουν κατοίκους κι επισκέπτες σε επαφή µε την παράδοση, τα γράµµατα, τις τέχνες.

Μεγάλη είναι και η πνευµατική παρακαταθήκη ανθρώπων που η Λευκάδα γέννησε και εξέθρεψε, όπως τους ποιητές Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και Αγγελο Σικελιανό – τον εµπνευστή της ∆ελφικής Ιδέας –, τον ιστορικό Νίκο Σβορώνο, τον εξπρεσιονιστή παγκοσµίου φήµης ζωγράφο Θεόδωρο Στάµο, την κορυφαία διεθνούς φήµης λυρική µεσόφωνο καλλιτέχνιδα Αγνή Μπάλτσα κ.ά.

Επίσης πολλές και ποικίλες είναι οι προτάσεις του ∆ήµου µας και στον τοµέα της διαµονής, διατροφής και ψυχαγωγίας. Σύγχρονα ξενοδοχεία, καταλύµατα αυτοεξυπηρέτησης, επιπλωµένα δωµάτια, προσφέρουν άνεση και εξυπηρέτηση, ενώ ταβερνάκια, παραδοσιακά καφενεία, καφέ-µπαρ κ.ά. ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη µας.

Φίλες και φίλοι µας, σας περιµένουµε στον ∆ήµο µας για να σας φιλέψουµε από την καρδιά µας τη φιλοξενία, την ξενοιασιά και τη διασκέδαση.

*Ο κ. Κώστας Α. Αραβανής είναι δήµαρχος Λευκάδας