Επειτα από τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, ο Αρης επιστρέφει στην Τούμπα για ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το αποψινό ματς Κυπέλλου έχει ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια. Δεν είναι τυχαίο πως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, θα βρεθεί κοντά στην ομάδα, όχι μόνο στο ξενοδοχείο, αλλά και στην Τούμπα, με την ιδιότητα του αρχηγού αποστολής.

Ηταν 16 Μαρτίου 2014, στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά, σε ένα παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή (1-1).

Ο Πάκο Ερέρα συζήτησε με τους παίκτες για τα λάθη που έγιναν στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ζήτησε για μην επαναληφθούν τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και οι αργές επιστροφές στην άμυνα. Ο ισπανός τεχνικός δεν θέλησε εκτεταμένο rotation σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, καθώς δεν ήθελε να χαλάσει τη συνοχή. Ο Γιώργος Βαλεριάνος δεν υπολογίζεται μετά τη διάταση που έπαθε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μάνος Τζανακάκης και Γιώργος Δεληζήσης, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο Μέργκιμ Μάβραϊ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αλβανός κεντρικός αμυντικός να είναι και στη βασική ενδεκάδα, ενώ στην επίθεση ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ο Θωμάς Ναζλίδης. Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στο επίσημο κανάλι της ιστοσελίδας του Αρη για το αποψινό ματς: «Εχουμε ένα ντέρμπι που έχει λείψει από την πόλη. Πιο σημαντικό δεν είναι τόσο το βαθμολογικό, όσο το γόητρο για να δώσουμε περισσότερη χαρά στον κόσμο μας. Ξέρουμε τι σημαίνει για όλους τους Θεσσαλονικείς. Εμείς έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα ματς. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να το περάσουμε στα νέα παιδιά για να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Θα είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές».

Μαθαίνουμε

Ο Θωμάς Ναζλίδης αναφέρθηκε επίσης στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Οι ήττες είναι για να μαθαίνεις. Βλέπεις τα λάθη σου και προχωράς παρακάτω. Αυτό συζητήσαμε, αυτό θέλουμε να κάνουμε. Ξέρουμε ότι το επόμενο ματς είναι ιδιαίτερο. Αφήνουμε πίσω το προηγούμενο και πάμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας».