Παρά το γεγονός ότι το αποψινό (19.00, Cosmotesport 1) ντέρμπι Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – Αρη ξυπνά αναμνήσεις χρόνων, δεν παύει αγωνιστικά να περνά σε δεύτερη μοίρα για τους δύο αντιπάλους.

Ιδιαίτερα για τον κάτοχο του τίτλου το σημερινό ραντεβού (έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια) με τον συμπολίτη του (και αιώνιο αντίπαλο) Αρη είναι ουσιαστικά μια ευκαιρία για αρκετούς παίκτες που δεν παίζουν βασικοί και θα πάρουν την ευκαιρία από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καθώς στο μυαλό του Ρουμάνου είναι λογικά το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στον Πειραιά, τη στιγμή που στον όμιλο του Κυπέλλου περνούν οι δύο πρώτοι και τον συμπληρώνουν ο Αήττητος Σπάτων και ο Εργοτέλης.

«Πάγος» στον Ουάρντα

Πάντως ο Αμρ Ουάρντα δεν θα απουσιάσει μόνο από το σημερινό παιχνίδι, αλλά και από το ντέρμπι της Κυριακής σε μια μορφή τιμωρίας, για το γεγονός ότι δυστρόπησε επειδή ο τεχνικός του Δικεφάλου τον είχε αποκλείσει από την αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Λουτσέσκου το καλοκαίρι είχε υπερθεματίσει τη μη επιστροφή του Ουάρντα από τον Ατρόμητο όπου έπαιζε ως δανεικός. Τελικά, συμφώνησε να μείνει ο παίκτης στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όμως σε περίπτωση που συνεχίσει να έχει ανάρμοστη συμπεριφορά δύσκολα θα συνεχίσει στον σύλλογο.

Θυμίζουμε ότι ο Αιγύπτιος αρχικά έκανε εμφανή την ενόχλησή του όταν είδε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του κόουτς για την αρχική ενδεκάδα. Ο Λουτσέσκου για να τον συνετίσει τον άφησε τελικά εκτός αποστολής και ο Ουάρντα τη Δευτέρα δεν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση με τους παίκτες που έχουν μείνει εκτός αποστολής.

Ετσι το επόμενο μήνυμα είναι να απουσιάσει από τα δύο επόμενα ντέρμπι της ομάδας με Αρη και Ολυμπιακό και βλέπουμε…

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ περνάει έτσι το μήνυμα ότι πάνω απ’ όλα η ομάδα. Οσο για τον ίδιο, παρά τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ και το 4×4 στο πρωτάθλημα, δεν χάνει την ευκαιρία όταν αυτή του δοθεί να επαναλαμβάνεται και να στέκεται στην περασμένη χρονιά.

Νέο ξέσπασμα

Ετσι με αφορμή το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μιλώντας στο Fanatik.Ro, ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος έκανε αναφορά και πάλι στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ!

«Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου γενικότερα, αυτό συνέβη μόνο κατά τη διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφασή τους και ακύρωσαν το τέρμα. Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του.

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, διότι είναι ένα γεγονός.

Ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής, εμείς έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωταθλητές. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Ημασταν πρωταθλητές με περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ, με τρεις βαθμούς και με μηδενισμό στο ματς με τον Ολυμπιακό» τόνισε μεταξύ άλλων.