Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρη ύστερα από τέσσερα χρόνια και έξι μήνες. Κι αυτό το αποψινό παιχνίδι για την 4η θέση του Κυπέλλου μπορεί να μας προϊδεάσει για αυτά που θα δούμε στο πρωτάθλημα. Μοιάζει σαν να επιστρέφει το ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας του Κυπέλλου με τη μορφή που έχει η διοργάνωση έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου. Ομως σε ένα ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα, η νίκη είναι πάντα στο μυαλό όλων, ακόμα κι αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση.  

Οσο κι αν οι δύο προπονητές μπορεί να έχουν στο μυαλό τους και τα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Αρη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί

να μην το έχει ζήσει, ωστόσο είναι σίγουρο πως ξέρει. Ο Πάκο Ερέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία, θα έχει ενημερωθεί…

Ας μη γελιόμαστε. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να είναι ο ηττημένος. Το γόητρο σε ένα τοπικό ντέρμπι πάντα είναι σημαντικό.

Η αλήθεια είναι ότι ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Αρη είχε λείψει από τη Θεσσαλονίκη. Είναι αγώνας που πάντα αλλάζει το κλίμα καθώς όλη η πόλη κινείται στους ρυθμούς του. Τούμπα ή Κλεάνθης Βικελίδης δεν έχει σημασία. Το παιχνίδι είναι ένα. Γενικά, αυτές οι συγκινήσεις έλειψαν τα τελευταία χρόνια από τη Θεσσαλονίκη. Τα πέτρινα χρόνια του Αρη και του Ηρακλή, με τις περιπέτειές τους στις μικρότερες κατηγορίες, αποδυνάμωσαν κατά κάποιον τρόπο τις ποδοσφαιρικές Κυριακές της πόλης. Δεν ήταν μόνο το ΠΑΟΚ – Αρης, αλλά και οι αγώνες τους με τον Ηρακλή. Τότε που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τα παιχνίδια ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Και φυσικά, ανεξάρτητα από το ποια ήταν καλύτερη βαθμολογικά, όταν οι παίκτες έμπαιναν στο γήπεδο όλα άλλαζαν. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που αναπολούν αυτά τα παιχνίδια και περιμένουν να έρθει πάλι η στιγμή που η Θεσσαλονίκη θα ξαναβρεί τους χαμένους ποδοσφαιρικούς ρυθμούς της. Με τις τρεις ομάδες της πόλης, στη Σούπερ Λίγκα.