Αλλάζει χέρια ο διάσημος ιταλικός οίκος μόδας Versace, σε ντιλ που εκτιμά την αξία της εταιρείας σε περίπου 2 δισ. δολάρια και έχει στόχο να αλλάξει τις ισορροπίες στις πασαρέλες.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία είναι αντιπρόεδρος της Versace και έχει τα ηνία της εταιρείας με τον αδελφό της Σάντο Βερσάτσε μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, θα συγκεντρώσει σήμερα τους εργαζομένους για να τους ανακοινώσει την πώληση, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα τρία αδέλφια έχουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της μόδας. Αγοραστής σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η αμερικανική εταιρεία μόδας Michael Kors Holding. Η Michael Kors, που είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τις τσάντες της, αγόρασε πέρυσι τη βρετανική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών Jimmy Choo έναντι 1,2 δισ. δολ. Το 20% της ιταλικής εταιρείας μόδας ελέγχει η επενδυτική εταιρεία Blackstone Group από το 2014. Το υπόλοιπο 80% ελέγχει η οικογένεια Βερσάτσε, η οποία θα εξακολουθήσει να έχει λόγο στα δρώμενα του οίκου μόδας, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η Versace είναι μια από τις πιο πολύφερνες νύφες στην πασαρέλα, αφού ενδιαφέρον για αυτή φέρονται να έχουν εκδηλώσει οι Michael Kors, Tiffany, LVMH, PVH και Tapestry που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μόδας και των ειδών πολυτελείας.

Με ένα τέτοιο ντιλ η Michael Kors αποκτά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της μόδας σε όλο τον κόσμο, με δημιουργίες που προκαλούν κάθε φορά αίσθηση στα κόκκινα χαλιά. Πηγές του Reuters δήλωναν ότι η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει υψηλό τίμημα (premium) για να κερδίσει τον έλεγχο της Versace, η οποία έχει ως σήμα το κεφάλι μιας μέδουσας.

Η Michael Kors θέλει να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της με μεγάλα ονόματα στη μόδα για να υπερισχύσει έναντι ανταγωνιστών της όπως η Tapestry, στην οποία ανήκουν οι φίρμες Coach και Kate Spade. Επίσης με τον τρόπο αυτό θέλει να ανταγωνιστεί μεγάλους ευρωπαίους παίκτες της αγοράς με πρώτη τη LVMH στην οποία ανήκει η Louis Vuitton.

Η Versace διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, καθώς το 2017 επέστρεψε στην κερδοφορία. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου η Ντονατέλα Βερσάτσε έφερε ξανά στην πασαρέλα μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της κολεξιόν της εταιρείας από τη δεκαετία του 1990. Η ίδια έκλεισε την επίδειξη περπατώντας στην πασαρέλα μαζί με διάσημα μοντέλα της δεκαετίας εκείνης, όπως η Κάρλα Μπρούνι και η Σίντι Κρόφορντ.

Η Blackstone είχε εξετάσει να βάλει τη Versace στο χρηματιστήριο αλλά στη συνέχεια φαίνεται ότι έπεισε σταδιακά την οικογένεια να εξετάσει πιθανή πώληση, φέρνοντάς την σε επαφή με διάφορους πιθανούς αγοραστές περιλαμβανομένης και της Michael Kors, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.