Στον 19χρονο Κάι Χάβετζ οφείλει η Λεβερκούζεν την πρώτη της νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες. Ο νεαρός μέσος, παιδί των ακαδημιών της ομάδας, πέτυχε το μοναδικό γκολ της Λεβερκούζεν στο ματς με τη Μάιντς. Ο Χάβετζ ήταν ο ηγέτης της Λεβερκούζεν με δύο γκολ και στη νίκη (με ανατροπή) επί της Λουντογκόρετς την περασμένη Πέμπτη, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Να σημειώσουμε ότι είναι ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης της Λεβερκούζεν που έχει αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. Το ντεμπούτο του έγινε την 7η αγωνιστική της σεζόν 2016-2017, σε αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης.

Με πρωταγωνιστή τον Χάμες Ροδρίγες η Μπάγερν νίκησε στη Βέλτινς Αρένα του Γκελζενκίρχεν τη Σάλκε 2-0. Ο Κολομβιανός πέτυχε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λεβαντόφσκι.

«Η ομάδα κυριαρχούσε επί 90 λεπτά. Γενικά είχαμε μία πολύ καλή εμφάνιση», ήταν το σχόλιο του Νίκο Κόβατς. Η ομάδα της Βαυαρίας είναι στην πρώτη θέση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ η Σάλκε είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς βαθμό.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς «καθάρισε» σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για την Ντόρτμουντ. Ισοφάρισε στο 83’ και η ομάδα του Λισιέν Φαβρ γλίτωσε την ήττα από τη Χόφενχαϊμ στη Ράιν-Νέκαρ Αρένα. Ο Πούλισιτς είχε πετύχει και το γκολ της νίκης επί της Μπριζ στο Τσάμπιονς Λιγκ.