Η Τσέλσι άφησε δύο βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, μένοντας στο 0-0 με τη σκληροτράχηλη Γουέστ Χαμ και η Λίβερπουλ που έφτασε στο 6/6 για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια, είναι πλέον μόνη στην κορυφή.

Αυτό βέβαια, δεν λέει κάτι, καθώς οι δύο ομάδες θα λύσουν τις επόμενες ημέρες τις διαφορές τους και μάλιστα δύο φορές. Την προσεχή Τετάρτη θα αναμετρηθούν στο Ανφιλντ για το Λιγκ Καπ και την Κυριακή στο Στάμφορντ Μπριτζ για το πρωτάθλημα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέρει πολύ καλά ότι έχει μπροστά του ένα βαρύ πρόγραμμα. Μετά τα παιχνίδια με την Τσέλσι, η Λίβερπουλ θα ταξιδέψει στη Νότια Ιταλία για το ματς με τη Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αμέσως μετά υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Αντίθετα, οι υποχρεώσεις της Τσέλσι έως τη νέα διακοπή των πρωταθλημάτων είναι πιο «βατές», καθώς έχει εντός τη Βίντι για το Γιουρόπα Λιγκ και εκτός τη Σαουθάμπτον.

Η Τσέλσι μπορεί να είχε 72% κατοχή και 17 τελικές, ωστόσο και η Γουέστ Χαμ είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με Αντόνιο και Γιαρμολένκο. Ο Μαουρίτσιο Σάρι υποστήριξε πως ήθελε περισσότερη ενέργεια από τους παίκτες του και περισσότερη κίνηση στην περιοχή. «Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Γουέστ Χαμ έχει δυνατή ομάδα και η νίκη επί της Εβερτον της έδωσε αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν και η καλύτερη εμφάνισή μας», σχολίασε ο ιταλός τεχνικός.

Εύκολα οι Κόκκινοι

Στο Ανφιλντ, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πολλούς λόγους να είναι ευχαριστημένος με το εύκολο 3-0 επί της Σαουθάμπτον. «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς η ομάδα είναι διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, καθώς επιτρέψαμε στη Σαουθάμπτον μόλις ένα σουτ στην εστία», είπε ο γερμανός τεχνικός, ο οποίος δεν ανησυχεί όσον αφορά τον τραυματισμό του Βίρτζιλ φαν Ντάικ. «Είχε από το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν ένα χτύπημα στο πλευρό, δεν είναι κάτι σοβαρό» διευκρίνισε.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε να ξεσπάσει μετά την ήττα από τη Λυών στο Τσάμπιονς Λιγκ και την πλήρωσε η Κάρντιφ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε στην Ουαλία 5-0, με τον Καταλανό τεχνικό να λέει τα καλύτερα για τον Ριγιάν Μαχρέζ, ο οποίος αντικατέστησε τον Αγουέρο (61′) και πέτυχε δύο γκολ. «Είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του, τόσο στα παιχνίδια όσο και στις προπονήσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξία του». Η τελευταία φορά που ο Μαχρέζ είχε σκοράρει δύο φορές ήταν τον Δεκέμβριο του 2015, στον αγώνα της Λέστερ με την Εβερτον.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Ουνάι Εμερι τον αντικατέστησε στο 39ο λεπτό του αγώνα της Αρσεναλ με την Εβερτον, στο Εμιρέιτς. Η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 με γκολ των Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ.