Δεν ήταν δίκαιο αυτό που του συνέβη του Αστέρα Τρίπολης στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. ΠΑΟΚ (στην Τούμπα), ΑΕΚ (στην Τρίπολη), Ολυμπιακός (στο Γεώργιος Καραϊσκάκης). Ούτε στους… χειρότερους εχθρούς τους δεν θα εύχονταν οι Αρκάδες ένα τέτοιο ξεκίνημα. Βάσει εικόνας, εκείνο το μηδέν που υπήρχε δίπλα στο όνομά τους στον βαθμολογικό πίνακα δεν έλεγε την αλήθεια.

Η ομάδα του Παντελίδη ηττήθηκε με ένα πέναλτι αμφισβητούμενο στην Τούμπα, με ένα δεύτερο πέναλτι αμφισβητούμενο από την ΑΕΚ και με ένα γκολ στα… χασομέρια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το… ταμείο θα μπορούσε να γράφει «3». Εγραφε μηδέν. Και το ματς με τον Απόλλωνα είχε πάρει από πολύ νωρίς στη σεζόν χαρακτήρα… τελικού.

Προσωπικότητα

Σ’ αυτά τα ματς χρειάζονται προσωπικότητες. Παίκτες που εκτός από ποιότητα θα βγάλουν στο γήπεδο και άλλα χαρακτηριστικά. Ηγετικό χαρακτήρα. Οπως ο Μάρτιν Τόνσο. Καθόλου τυχαία, ο Σάββας Παντελίδης τον… περίμενε όλο το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός είναι άλλη κλάση. Με ή χωρίς προετοιμασία. Δεν φημίζεται για την… κάψα του να τρέχει καλοκαιριάτικα σε βουνά. Γι’ αυτό και ανέκαθεν τα συμβόλαια που υπέγραφε ήταν προς τα τέλη Αυγούστου. Κατευθείαν στη δράση. Στο γήπεδο. Στους αγώνες.

Ο Τόνσο ήταν ο ενορχηστρωτής, ο Κυριακόπουλος και ο Μανιάς οι εκτελεστές. Σε δέκα λεπτά ο Αστέρας είχε καθαρίσει τον Απόλλωνα. Γκολ στο 4′ από τον Κυριακόπουλο που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενουμένων, γκολ στο 10′ από τον σέντερ φορ της ομάδας. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο Αστέρας πήρε την πρώτη του νίκη και τους πρώτους του βαθμούς, είναι δεδομένο πως θα βρει τον δρόμο του, ο στόχος του παραμένει η Ευρώπη, αλλά τι γίνεται με τον Απόλλωνα;

Οι Αθηναίοι έπειτα από τέσσερα ματς, που καμία σχέση δεν είχαν με εκείνα της Τρίπολης και που θεωρητικά θα μπορούσαν να πάρουν κάτι απ’ όλα, δεν έχουν ούτε βαθμό. Το χειρότερο είναι πως η εικόνα τους παραμένει απογοητευτική και πως στην Τρίπολη δέχθηκαν δύο γκολ σε δέκα λεπτά και δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν τη μοίρα τους.

«Δεν παίζουμε επιθετικά όπως θα ήθελα αλλά προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Βάλαμε δύο επιθετικούς που ήρθαν αργά στην ομάδα και προσπαθούμε να ενσωματωθούν σιγά σιγά. Ωστόσο θα πάρει χρόνο και χρειάζεται αρκετή δουλειά για να μπορέσουμε να το πετύχουμε όσο γίνεται γρηγορότερα», δήλωσε ο προπονητής τους Αλμπέρτο Μοντεαγούδο. Αλήθεια, προλαβαίνει;

 

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (82′ Μπελόκ), Φερνάντεθ, Τόνσο (60′ Καλτσάς), Μανιάς (72′ Δουβίκας).

Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Κοντοές, Ναδάλες, Λούκιτς, Βαφέας, Γκονζάλες, Ντ’ Ούρσο (61′ Γκάρος), Μπεντινέλι, Πέδρο (66′ Μάντζιος), Ακόστα (61′ Κονέ), Τριάδης.