Αυτό το 3-0 του Αμστερνταμ προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ, που είχε αρχίσει τη σεζόν με φόρα. Οι Κιτρινόμαυροι αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι το βράδυ της Τετάρτης τι εστί Τσάμπιονς Λιγκ και ποιες είναι οι απαιτήσεις της διοργάνωσης. Η Ενωση κατέρρευσε μέσα σε ένα ημίχρονο απέναντι στον Aγιαξ, πετώντας στον κάλαθο τον αχρήστων την προσπάθεια που είχε καταβάλει στο πρώτο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ έδειξε άπειρη και πιθανότατα ελλιπής για το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως περιθώρια για να σταθεί σε αυτό το αποτέλεσμα δεν υπάρχουν. Οι Κιτρινόμαυροι δίνουν την Κυριακή το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του προχωρούν από χθες κιόλας στην επιχείρηση ανασύνταξης, προκειμένου την Κυριακή να παρουσιάσουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και να διατηρήσουν το αήττητο σερί που τρέχουν εντός συνόρων. Ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε για λίγο στους παίκτες του, κάνοντας αναφορά και στην αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν στο ματς της Τετάρτης.

Ο Ουζουνίδης στάθηκε κυρίως στη νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι, όπως σημείωσε, φάνηκε να χάνουν την πίστη στις δυνατότητές τους. Με αποτέλεσμα η εικόνα του αγώνα να αλλάξει εντελώς και στο τέλος να διαμορφωθεί αυτό το «βαρύ» 3-0.

«Για 45 λεπτά είχαμε την εικόνα που θέλαμε και είχαμε επιδιώξει να έχουμε. Είδατε πως όσο ήμασταν συγκεντρωμένοι ο Aγιαξ δεν μπορούσε να μας απειλήσει και είχαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Ομως μετά το γκολ, όλα άλλαξαν. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο βγάλαμε φόβο και φάνηκε να χάνουμε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Σε αυτά τα ματς είναι πιθανό να βρεθείς πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι πώς αντιδράς όταν συμβεί αυτό. Και εμείς δεν αντιδράσαμε καθόλου καλά. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Τώρα κοιτάμε μπροστά και το δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή. Θέλουμε και μπορούμε να το κερδίσουμε και θα προετοιμαστούμε για αυτό στις μέρες που έχουμε μπροστά μας» είπε ο Ουζουνίδης στους ποδοσφαιριστές του.

Μετρά επιστροφές

Στο αγωνιστικό σκέλος πάντως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί… μεταμορφωμένη την Κυριακή. Οι τιμωρημένοι Λιβάγια, Μπακασέτας και Λόπες επιστρέφουν στη διάθεση του Ουζουνίδη και αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού. Ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Χουλτ, ο Μπακασέτας θα βρεθεί δεξιά, με τον Μπακάκη στην πλάτη του, ενώ ο Λιβάγια θα πάρει θέση στη γραμμή κρούσης.

Από εκεί και πέρα, σίγουροι για το βασικό σχήμα δείχνουν οι Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Οικονόμου και Μάνταλος, ενώ ερωτηματικό παραμένει το ποιος εκ των Λαμπρόπουλου, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς θα πλαισιώσει τον Οικονόμου στα μετόπισθεν, αλλά και ποιος θα βρεθεί στο πλευρό του Λιβάγια στην επίθεση. Μιας και τη θέση διεκδικούν τόσο ο Κλωναρίδης όσο και ο Πόνσε.

Χθες υπήρξαν κάποιες πληροφορίες – που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από την ΑΕΚ – οι οποίες ανέφεραν πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι της Τούμπας. Παρότι ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, το πιθανότερο είναι ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Ολα δείχνουν πως για δεύτερη σερί χρονιά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα παραβρεθεί τελικώς στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα της έκπληξης.