Σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το αεροδρόμιο Μακεδονία η Fraport Greece.

Το μέλλον του αεροδρομίου Μακεδονία παρουσίασε χθες η Fraport Greece κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης, στον χώρο όπου σε δύο χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται ο νέος τερματικός σταθμός του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, συνολικής έκτασης 34.033 τ.μ., η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο Μακεδονία περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000 τ.μ., την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης, όπως η πλήρης ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Υστερα από την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθούν σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece,  Alexander Zinell, τόνισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι από τα συνολικά 415 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, τα 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία».

Η ανάπτυξη της νέας πτέρυγας «είναι ένα έργο που το περιμένει η πόλη πάρα πολλά χρόνια» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.