Το Διαδίκτυο πήρε φωτιά μόλις η κληρωτίδα (που είχε κέφια) έφερε στον ίδιο όμιλο (4ο) του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ με τον Αρη (μαζί με Εργοτέλη και Αήττητο Σπάτων), στο κορυφαίο παιχνίδι που ανέδειξε η κλήρωση σε αυτή τη φάση.

Τα μηνύματα μεταξύ των φίλων των Αιωνίων της Θεσσαλονίκης έδιναν και έπαιρναν, με ορόσημο την 7η αγωνιστική όπου οι δύο ομάδες πρόκειται να συναντηθούν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ομως η θεά τύχη τα έφερε έτσι ώστε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της πόλης έπειτα από πέντε χρόνια να διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα (25, 26 ή 27 του μήνα) με πρώτο σταθμό την Τούμπα, που μέσα σε μία εβδομάδα θα γνωρίσει μεγάλες πιένες καθώς υπάρχει το αυριανό παιχνίδι με την Τσέλσι, το κυριακάτικο με την ΑΕΚ  και τώρα αυτό με τον Αρη!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεδομένης της δυναμικής των άλλων δύο ομάδων του ομίλου (θυμίζουμε ότι διεξάγονται μόνο τρεις αγωνιστικές με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη ως ομάδες Σούπερ Λίγκας να δίνουν τα δύο από τα τρία εκτός έδρας), του Εργοτέλη και του Αήττητου Σπάτων, δεν πρόκειται να κρίνει την πρόκριση και – κακά τα ψέματα – πολύ δύσκολα μπορεί να σπάσει το θεσσαλονικιώτικο δίδυμο από την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, που δίνει και την πρόκριση στη φάση των (16) νοκάουτ αγώνων.

Κι όμως, ενώ στον ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου στην ατζέντα ήταν τελευταίο στη σειρά ενδιαφέροντος (καθώς πέφτει ανάμεσα στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό), η συγκεκριμένη κλήρωση τα άλλαξε όλα.

Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού των δύο Αιωνίων μετά τις 16 Μαρτίου 2014, όταν είχαν βρεθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης για το πρωτάθλημα (με τον Αρη 18ο και τον ΠΑΟΚ 2ο εκείνη την περίοδο, 29η αγωνιστική), όπου οι Κίτρινοι προηγήθηκαν με τον Τάτο, αλλά το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που δεν βόλευε κανέναν. Λεπτομέρεια;

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κομίνης, που μάλιστα είχε αποβάλει Κάτσε και Αγκάνθο από τις δύο ομάδες, αφήνοντας πάντως με πολλά παράπονα (και τότε) τον ΠΑΟΚ.

Από το 2009

Τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν για τον πρώτο γύρο εκείνου του πρωταθλήματος (όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 3-1), ενώ την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί στο Κύπελλο ήταν για τη φάση των 16 στον επαναληπτικό της 28ης Ιανουαρίου 2009 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το 0-0 της Τούμπας δεν άλλαξε έπειτα από 120 λεπτά και στο γήπεδο του Αρη και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να διαμορφώνει το τελικό 9-8 και τον Νίκο Καράμπελα να αστοχεί, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση.

Πάντως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με την Τσέλσι, με τον Πρίγιοβιτς να δείχνει ότι έχει επανέλθει αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Λουτσέσκου θα τον προφυλάξει πιθανότατα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η Τσέλσι ενημέρωσε ότι θα έχει πάνω από 1.000 φίλους της στην ανανεωμένη (με αρκετές αλλαγές) Τούμπα.

Καθώς στο διάστημα της διακοπής έγιναν κάποιες εργασίες, με σημαντικότερη ίσως το ότι οι πάγκοι των δύο ομάδων έχουν κατέβει στο έδαφος, καθώς από την πλευρά των επισήμων υπήρχε θέμα ορατότητας στις χαμηλές θέσεις.

Παράλληλα τοποθετήθηκε πλεξιγκλάς, ενώ αυξήθηκε η χωρητικότητα στις πλαϊνές θύρες από την 8 και μίκρυνε η συγκεκριμένη που παραδοσιακά ανήκει στους φιλοξενουμένους.

Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που περισσότερο θυμίζει Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου ομίλου στο Κύπελλο:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ- Αρης, Αήττητος Σπάτων – Εργοτέλης.

2η αγωνιστική: Εργοτέλης – ΠΑΟΚ, Αρης – Αήττητος Σπάτων.

3η αγωνιστική: Εργοτέλης – Αρης, Αήττητος Σπάτων – ΠΑΟΚ.