Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει απόψε στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή, ενώ την ίδια ώρα ο Πορτογάλος θα είναι στο Μεστάγια για το ματς της Γιουβέντους με τη Βαλένθια. Το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά είναι παράλληλα το πρώτο στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον προπονητή Γιουλέν Λοπετέγκι. Ο Μανωλάς, «εκτελεστής» πέρυσι της Μπαρτσελόνα, ήταν φιλοξενούμενος στη «Marca» και χαρακτήρισε τη Ρεάλ «μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη».

«Πάντα τα δίνω όλα για την ομάδα μου. Ομως ο κόσμος στην Ισπανία με θυμάται πρώτα απ’ όλα για το γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Θα είναι ευχαρίστηση μου να αγωνιστώ στο Μπερναμπέου. Δεν ξέρω αν είμαι είδωλο για τους οπαδούς της Ρεάλ, αλλά θα με ευχαριστήσει να με υποδεχτούν με όμορφο τρόπο». Ο Κώστας Μανωλάς απάντησε και στην ερώτηση «Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα;»: «Είναι δύο τεράστιες ομάδες, από τις καλύτερες στον κόσμο. Οταν ήμουν μικρός υποστήριζα την ΑΕΚ, στη συνέχεια υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Τώρα είμαι με τη Ρόμα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Τι λέει όμως ο Λοπετέγκι για τη Ρόμα; «Πέρυσι απέκλεισε την Μπαρτσελόνα. Είναι πιο δυνατή και περιμένω μια ομάδα που θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά».

Ρωτήθηκε πάντως και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Εμείς εστιάζουμε στους παίκτες που έχουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και αυτή τη χρονιά όλους τους τίτλους».

Με θετική αύρα

Ο πορτογάλος άσος θα είναι λοιπόν απόψε στην Ισπανία καθώς η Γιουβέντους αγωνίζεται στο Μεστάγια με τη Βαλένθια. Ο Ρονάλντο γνωρίζει καλά αυτό το γήπεδο, στο οποίο έχει σκοράρει 15 φορές. Μάλιστα, στο περσινό 4-1 της Ρεάλ πέτυχε δύο γκολ. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην περσινή διοργάνωση (15 γκολ) και θυμήθηκε μια δήλωση του Ζινεντίν Ζιντάν: «Οταν νιώθει τον αέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εντελώς διαφορετικός. Ο ανταγωνισμός της διοργάνωσης τον αναγκάζει να ανεβάσει ταχύτητα». Ο Ρονάλντο κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τη φανέλα της Γιουβέντους με τη θετική αύρα που του έδωσαν τα δύο πρώτα γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα, την Κυριακή, στο ματς με τη Σασουόλο. «Ημουν αγχωμένος, καθώς όλοι συζητούσαν τη μετακίνησή μου από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους και το γεγονός ότι δεν είχα πετύχει γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια» παραδέχτηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Μπάγερν (στον 5ο ομιλο μαζί με την ΑΕΚ) ταξίδεψε στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα, χωρίς Τολισό και Ραφίνια, αλλά με Ριμπερί. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται στο Ετιχαντ τη Λυών, χωρίς τον τιμωρημένο Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο, ενώ η άλλη ομάδα της πόλης, η Γιουνάιτεντ, θα αγωνιστεί στη Βέρνη με τη Γιουνγκ Μπόις.