Το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο πήρε το αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα, ένα έργο που ξεκινά, ωστόσο, με καθυστέρηση σχεδόν 10 μηνών από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη, που στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Πρόκειται για το έργο «Εκτροπή χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου» που, όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, δημοπρατήθηκε με ταχύτατες διαδικασίες. Είναι άλλωστε τα δύο ρέματα-απειλές στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, τα οποία και έπνιξαν την πόλη. Το έργο, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ – από ίδιους πόρους της Περιφέρειας -, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες. Περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στον χείμαρρο Σούρες 1.780 μέτρων και στον χείμαρρο Αγίας Αικατερίνης, 1.400 μέτρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, στον χείμαρρο Σούρες πρόκειται να γίνει επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια, φύτευση της περιοχής πλησίον του ρέματος και κατασκευή τεχνικών έργων όπου το ρέμα διασταυρώνεται με οδούς. Αντίστοιχα, στον χείμαρρο Αγίας Αικατερίνης έχει προγραμματιστεί να γίνει μερική εκτροπή της πλημμυρικής παροχής του με αγωγό ορθογωνικό, διά μέσου της οδού Κάλβου, ο οποίος θα εκβάλλει στον χείμαρρο Σούρες και η υπόλοιπη πλημμυρική παροχή θα διοχετεύεται προς τον αγωγό Κοροπούλη.

ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ. Tην υπουργική απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας για τους υποψηφίους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας. Η απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 μαθητών και αποφοίτων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση-δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις.