Ξανάσμιξαν χθες στο ΟΑΚΑ τα αηδόνια και ανυπομονούν για να συγχρονίσουν το κελάηδημά τους! Κάποια από αυτά τα αηδόνια φώλιαζαν ήδη εκεί και κάποια μετακόμισαν εφέτος, όπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος, φυσικώ τω λόγω, έκλεψε την παράσταση στο πρώτο συναπάντημα των Πρασίνων ενόψει της νέας σεζόν…

Ο Τσάβι Πασκουάλ καλωσόρισε τους παίκτες του, εκτός του Ματ Λοτζέσκι που έφτασε αργότερα και του Τζέιμς Γκιστ ο οποίος αναμένεται σήμερα, και πλέον οι πρωταθλητές βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών και εργομετρικών εξετάσεων.

«Εχω άσχημες αναμνήσεις από το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και χαίρομαι πολύ που τώρα θα βρίσκομαι στη σωστή πλευρά» είπε ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος μετά την Μπαρτσελόνα θα ξαναβρεθεί ως παίκτης του Παναθηναϊκού στη δούλεψη του Τσάβι Πασκουάλ και έσπευσε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του: «Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τεσσάρι, άλλωστε στην Ευρώπη έχουν μεγάλη πέραση τα χαμηλά σχήματα. Μπορώ όμως να παίξω και στη θέση του σμολ φόργουορντ και είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Πασκουάλ που ξέρει το παιχνίδι μου θα βρει τον τρόπο να με αξιοποιήσει και στις δύο θέσεις».

Από την πλευρά του ο δις πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας Κιθ Λάνγκφορντ φρόντιζε να αμυνθεί απέναντι στους κάθε λογής αμφισβητίες του. «Είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ στον νέο ρόλο μου και να αποδείξω σε τι επίπεδο βρίσκομαι και ότι μπορώ να συνεργαστώ με σπουδαίους συμπαίκτες. Υπήρξε πολλή κριτική, αλλά δεν είμαι ο παίκτης που θα βγει στο γήπεδο και θα σουτάρει εκατό φορές την μπάλα»!

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έβαζε μετά από έξι χρόνια τους τίτλους τέλους στη σχέση του με τον Βασίλη Χαραλαμποπουλο. Ο διεθνής φόργουορντ, που είχε αποκτηθεί το 2012 από το Αιγάλεω και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ, έμεινε ελεύθερος από τους Πράσινους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Για τον ξανθομάλλη διεθνή φόργουορντ έχουν ενδιαφερθεί το Λαύριο, ο Αρης, ο ΠΑΟΚ και ο Κολοσσός Ρόδου, ενώ στο συμφωνητικό της αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό συμπεριλήφθηκε ρήτρα 100.000 ευρώ εφόσον στο μέλλον μεταγραφεί στον Ολυμπιακό και 150.000 ευρώ για το ΝΒΑ.

n Μετά τον Λίβανο ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και του Πανιωνίου Βαγγέλης Ζιάγκος μετακομίζει στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.