Με τον Ελντερ Λόπες στην αποστολή αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη Βουδαπέστη η ΑΕΚ, εκεί όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει τη Βίντι αναζητώντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση καλείται να «εξαργυρώσει» τα όσα πέτυχε απέναντι στη Σέλτικ, προχωρώντας στην επόμενη φάση του θεσμού και πετυχαίνοντας από τον Αύγουστο κιόλας την πρώτη φετινή της υπέρβαση.

Τα προβλήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι αρκετά, μιας και εκτός μάχης βρίσκονται οι Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, Αλμπάνης. Ωστόσο ο έλληνας τεχνικός αισθάνεται μια μικρή ανακούφιση από τα ευχάριστα που προέκυψαν από τον Ελντερ Λόπες. Ο πορτογάλος μπακ προπονήθηκε κανονικά τόσο την Κυριακή όσο και χθες και έτσι τέθηκε στη διάθεση του έλληνα τεχνικού.

Η παρουσία του Λόπες δίνει πολλές λύσεις στον Ουζουνίδη, που στερείται επιλογών για τα άκρα. Ο Πορτογάλος μπορεί να αγωνιστεί είτε ως μπακ είτε ως εξτρέμ και έτσι διευρύνει τις επιλογές του προπονητή του Δικεφάλου για την ενδεκάδα.

Ο Λόπες είχε κάνει σπουδαίο παιχνίδι ως εξτρέμ απέναντι στη Σέλτικ και η συγκεκριμένη λύση δεδομένα υπάρχει στο μυαλό του Ουζουνίδη και για το παιχνίδι με τη Βίντι. Να αγωνιστεί δηλαδή ο πορτογάλος άσος μπροστά από τον Χουλτ, με τους δυο τους να καλύπτουν όλη την πλευρά.

Σε αυτό το σενάριο υπάρχει η επιλογή ο Μάνταλος να μετατοπιστεί στον άξονα, παίρνοντας θέση πίσω από τον Λιβάγια. Μια λύση που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα. Στοιχείο που αναζητεί η Ενωση στο αυριανό παιχνίδι. Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί το πρωί για την Ουγγαρία αποτελούν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γιακουμάκης, Λιβάια, Πόνσε, Γιούσης.

Στην Εθνική Κροατίας ο Λιβάγια!

Μια πολύ σημαντική διάκριση ήρθε χθες για τον Μάρκο Λιβάγια, καθώς ο φορ της ΑΕΚ κλήθηκε στην Εθνική Κροατίας για τα παιχνίδια με την Πορτογαλία και την Ισπανία! Ο Λιβάγια βρίσκεται στους 25 παίκτες που επέλεξε ο Ζλάτκο Ντάλιτς για το φιλικό με τους πρωταθλητές Ευρώπης και την αναμέτρηση για το Nations League κόντρα στη Φούρια Ρόχα, έχοντας την ευκαιρία να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο.

Ο Λιβάγια κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα με την ΑΕΚ πέρυσι, συμβάλλοντας καθοριστικά ώστε οι Κιτρινόμαυροι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ και φέτος ξεκίνησε τη σεζόν… αγριεμένος, σκοράροντας μάλιστα στη νίκη κόντρα στη Σέλτικ.

Τα παραπάνω δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Ντάλιτς, που συμπεριέλαβε στις κλήσεις του τον φορ της ΑΕΚ. Ετσι, ο Λιβάγια έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό τεράστιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς, ο Πέρισιτς, ο Κόβασιτς και των άλλων αστεριών της φιναλίστ του Μουντιάλ.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Λιβάγια, αλλά και της πίστης της ΑΕΚ στις δυνατότητές του, μιας και η Ενωση επένδυσε στον κροάτη άσο καταβάλλοντας το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Λας Πάλμας, κλείνοντας παράλληλα την πόρτα σε ομάδα του Καμπιονάτο που κατέθεσε προ ημερών πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του.

Συνιδιοκτησία για Βίτορ

Προς Αρη οδεύει ο Πέντρο Βίτορ, ο βραζιλιάνος εξτρέμ που απέκτησε η ΑΕΚ από τη Σπορτ Ρεσίφε. Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ώστε ο 20χρονος άσος να παραχωρηθεί με μορφή συνιδιοκτησίας στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.