«Ανοησίες» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις του Μεσούτ Οζίλ στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, με την οποία γνωστοποιούσε την αποχώρησή του από την Εθνική Γερμανίας, ο συμπαίκτης του στη Μάνσαφτ Τόνι Κρος.

Μεταξύ άλλων ο Οζίλ ανέφερε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με «ρατσισμό και ασέβεια» προς το πρόσωπό του λόγω της τουρκικής του ρίζας.

«Ο Μεσούτ άξια αγωνιζόταν στην Εθνική και ως παίκτης άξιζε καλύτερο τέλος. Ομως ο τρόπος που αποσύρθηκε δεν ήταν ο πρέπων», δήλωσε ο Κρος στην «Μπιλντ».

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης υποστήριξε επίσης ότι στα περισσότερα απ’ όσα έγραψε ο Οζίλ είχε δίκιο, το οποίο όμως επισκιάστηκε από τις πολλές ανοησίες που πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι ξέρει πολύ καλά πως δεν υπάρχει ρατσισμός στην εθνική ομάδα. Αντίθετα, όλοι πάντοτε υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση. Ο Μεσούτ ήταν ένα καλό παράδειγμα, όπως και πολλοί άλλοι συμπαίκτες μας».

Ο Οζίλ δέχθηκε σκληρή κριτική στη Γερμανία λόγω της φωτογράφισής του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρ’ όλα αυτά, άφησε να περάσουν δύο μήνες για να απαντήσει, ενώ προκάλεσε ιδιαίτερα η δήλωσή του πως «όταν νικά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και οι φίλαθλοι τον αντιμετωπίζουν ως Γερμανό και όταν χάνει ως Τούρκο».

«Ο Μεσούτ δέχθηκε κριτική για τη φωτογραφία – και πολύ σωστά», υπογράμμισε ο Κρος. Και πρόσθεσε: «Είχε χάσει την ευκαιρία να εξηγηθεί. Παρ’ όλα αυτά οι προπονητές και η εθνική ομάδα του συμπαραστάθηκαν. Αργότερα του ασκήθηκε κριτική για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως σε όλους μας. Ο τρόπος της κριτικής δεν είναι πάντοτε σε καλό επίπεδο, όμως πρέπει να το αντιμετωπίζεις ως παίκτης».

Ο Κρος ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από τη Μάνσαφτ, η οποία υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό στο ranking της FIFA φτάνοντας στη 15η θέση.