Μόλις 20 λεπτά είχε στη διάθεσή του για να ξεκουραστεί. Ο φρενήρης ρυθμός της καθημερινότητάς του δεν είναι κάτι καινούργιο στη ζωή του. Και αυτή την εποχή έχει έναν λόγο παραπάνω να τον απολαμβάνει. Στο διάλειμμά του από τις πρόβες για το στήσιμο της παράστασης «Στην ταράτσα του Φοίβου» ο νεαρός τραγουδοποιός εξήγησε πώς προέκυψε το νέο πρότζεκτ, πού βρίσκει την όρεξη να συμμετέχει σε άλλα, αλλά και για ποιο λόγο έβαλαν σε μια ταράτσα εισιτήριο 30 ευρώ χωρίς ποτό!

Ο τρόπος που αφηγείται το απόσπασμα της ζωής του δείχνει ότι χαίρεται, διασκεδάζει και απολαμβάνει τη συνάντηση και το παιχνίδι που προκύπτει με τους συνεργάτες του. «Η «Ταράτσα» είναι ένα πρόγραμμα που βασίστηκε σε μια ιδέα του Φοίβου (Δεληβοριά), την οποία βρήκα εξαιρετική. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα αναψυκτήριο. Να αναβιώσουμε τη Μάντρα του Αττίκ». Τι μπορεί να πει ένας τέτοιος χώρος διασκέδασης όταν όλα σχεδόν βρίσκονται υπό κατάρρευση; «Μα οι δυο εποχές, εκείνη του Αττίκ και η σημερινή, μοιάζουν πολύ. Και τότε όλα έτριζαν. Και σε κοινωνικό και σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι ανάγκες παραμένουν οι ίδιες τελικά. Ιδανικά επιθυμούμε να μη μείνουμε μόνο στο κομμάτι της διασκέδασης, αλλά να κατακτήσουμε και αυτό της ψυχαγωγίας». Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν το εισιτήριο για το σόου στην ταράτσα θα στοιχίζει 30 ευρώ χωρίς ποτό; Δεν είναι αντιφατικό να επιδιώκεις τη διασκέδαση εν είδει αναψυκτηρίου και να βάζεις αυτές τις εξωφρενικές τιμές εισόδου; «Κι εγώ το είπα και αντέδρασα. Ομως είμαστε 45 άτομα παραγωγή και δεν καταλαβαίνω γιατί το τάδε θέατρο να μπορεί να έχει τις πρώτες σειρές των καθισμάτων 70 ευρώ κι εμείς όχι; Και σε μας θα υπάρχει μια διαβάθμιση τιμών ανάλογα με το πού θα καθήσουν οι θεατές». Η δραστηριότητα των εκλεκτών της «Ταράτσας» όμως δεν εξαντλείται εδώ. Ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος εκτός από μουσική θα υπογράφει μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά και τα κείμενα της παράστασης, λέει: «Εχουμε ετοιμάσει και τους αγώνες δημιουργίας. Βλέπαμε όλα αυτά τα σόου στην τηλεόραση για να αναδειχθούν φωνές, τραγουδιστές δηλαδή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο για να πάρουν μέρος οι τραγουδοποιοί. Ετσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια επιτροπή από ραδιοφωνικούς παραγωγούς για να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά που γράφουν να προβληθούν».

Ο Σπύρος Γραμμένος εκτός από την «Ταράτσα» ετοιμάζει τη μουσική για μια χορευτική παράσταση, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή του ζωγράφου Σίλερ, αλλά εκείνος συμμετέχει ως μουσικός και μάλιστα ηλεκτρικός κιθαρίστας σε μια μπάντα που έφτιαξε μαζί με τους συνεργάτες του: «Εγώ θα παίζω μόνο, δεν θα τραγουδάω. Βασικά κανείς δεν θα κάνει αυτό που ξέρει. Ολα θα είναι ανάποδα και αυτό έχει πλάκα».

Info

Ιερά Οδός 13-15, από 7 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00. Πληροφορίες: 210-3428.272. Είσοδος: (όρθιοι) 15, 30 ευρώ.

7-8/6: Νατάσσα Μποφίλιου – Θανάσης Αλευράς – Λάμπρος Φισφής

14-15/6: Δήμητρα Γαλάνη – Αγγελος Παπαδημητρίου – Μιχάλης Μαθιουδάκης

21-22/6: Αργύρης Μπακιρτζής – Γιάννης Ζουγανέλλης – Βύρων Θεοδωρόπουλος

28-29/6: Λάκης Παπαδόπουλος – Λευτέρης Ελευθερίου – Γιώργος Χατζηπαύλου