Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ποδηλατικές δράσεις είναι αυτό που έρχεται (6-7 Μαΐου).

Βόλτες, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες, διαγωνισμοί – όλα με…πετάλι – είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αττική. Ουσιαστικά πρόκειται για ποδηλατοδράσεις που είναι σχεδιασμένες να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Έχουμε και λέμε:

*2ο Athens Bike Weekend – Σάββατο και Κυριακή 6,7/5

Η Πλατεία Συντάγματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται το κέντρο για μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου αστικής μετακίνησης, αναψυχής και άθλησης. Πρόκειται για το 2ο Athens Bike Weekend το οποίο συνδιοργανώνεται από το περιοδικό MBike και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Για δύο ημέρες δημιουργείται μια mini expo ποδηλατικού εξοπλισμού ενώ ταυτόχρονα στήνονται δράσεις για παιδιά και ενήλικες:

Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά

Δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων

Δωρεάν πελματογράφημα

Δυνατότητα δοκιμής “κουμπωτών” πεταλιών

Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου

BMX Show

Μπορεί κανείς να τα απολαύσει από τις 10:00 ως τις 18:00

*24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας – Κυριακή 7/5

Την Κυριακή το πρωί (10 π. μ.) είναι η εκκίνηση του 24ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας. Οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία διαδρομή περίπου 13 χιλιομέτρων στις λεωφόρους και τους υπόλοιπους δρόμους. Αφετηρία επί της Λ. Αμαλίας (μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00 π.μ. Στις 10:15 η εκκίνηση για τη μικρότερη διαδρομή των 3,5 χλμ.

Αναλυτικά οι διαδρομές

13 χλμ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων (αριστερά) – Ιουλιανού – Λιοσίων (αριστερά) – Μάρνη – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως (δεξιά) – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος.

3,5 χλμ παιδιών και ΑΜΕΑ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Δεξιά Hilton – Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – Τερματισμός: Β. Αμαλίας.

* 1st Athens International Criterium – Κυριακή 7/5

Ένας διεθνής αγώνας ποδηλασίας στο κέντρο της Αθήνας, το 1st Athens International Criterium.

Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:45. Πρόκειται για έναν αγώνα τύπου “σιρκουί”, σε κλειστή διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες θα την καλύψουν 15 φορές με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα σε συγκεκριμένα σημεία. Η διάρκεια του αγώνα είναι μία ώρα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους αθλητές από συγκεκριμένο σημείο περίπου κάθε 4 λεπτά.

*6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών – Κυριακή 7/5

Ο Δήμος Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ σε συνεργασία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ διοργανώνουν τον 6ο Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών. Πρόκειται για τον ποδηλατικό γύρο που ενώνει την ιστορία και τον πολιτισμό με την άσκηση και την αναψυχή.

Η εκκίνηση στις 5.00 μ.μ. (προσυγκέντρωση 4.30μμ) από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες, Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά), στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος), Τύμβο του Σοφοκλέους (Βαρυμπόμπη) και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Είναι μία ποδηλατοβόλτα που τείνει να γίνει πολιτιστικός θεσμός. Κι αυτό διότι η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. «Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου, που βρέθηκε τυχαία το 2007 , ανήκει στην κλασική αρχαιότητα και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από λεωφορειόδρομο και κτίσματα» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Σε κάθε στάση στις Αχαρνές θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

*Ποδηλατάδα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού – Κυριακή 7/5

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και η Ομάδα «Ποδηλατοδρώ» διοργανώνουν την ποδηλατοβόλτα «Ποδηλατώντας στην πόλη μας» την Κυριακή στις 9.30 το πρωί. Σημείο Εκκίνησης είναι το καινούριο Δημαρχείο (Δημοκρατίας 61).

Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση