Μάνος Χαραλαμπάκης

Εργάζομαι ως δημοσιογράφος στα «ΝΕΑ» από το 1998. Καλύπτω το ελεύθερο και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Από το 2010 – τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο – η ζωή μου έχει γίνει…ποδήλατο. Εννοώ ότι από τότε χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου διότι δε ρυπαίνει, προσφέρει δωρεάν γυμναστική και βέβαια το πετάλι διώχνει την σπατάλη (πόσο έχει πάει η βενζίνη είπαμε;). Με το ποδήλατο τσέπης (εντάξει ένα «σπαστό» είναι) πηγαίνω στην εφημερίδα διανύοντας καθημερινά 10 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Διότι αν δεν ποδηλατώ εγώ αν δεν ποδηλατείς εσύ πώς θα γεμίσει η Αθήνα ποδήλατα; Μ’ αρέσει όμως και να γράφω για το ποδήλατο: ρεπορτάζ, για τα πλεονεκτήματα του, για το πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε ποδηλατικά παραδείγματα άλλων χωρών. Καλές πεταλιές και προσοχή στους δρόμους.

Ορθοπεταλιές #162 - Ο γύρος της Κρήτης με πετάλι σε 8 ημέρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2017 17:38 |
Φωτογραφία από τον περσινό ποδηλατικό γύρο των «Αγίων» στη Στερεά Ελλάδα
Ορθοπεταλιές #162 - Ο γύρος της Κρήτης με πετάλι σε 8 ημέρες
Τέσσερις ερασιτέχνες ποδηλάτες από την ποδηλατική ομάδα Αγίων Αναργύρων - που έχουν βάλει δυναμικά το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους τα τελευταία 5 χρόνια - θα επιχειρήσουν να κάνουν τον γύρο της Κρήτης σε 8 ημέρες, περνώντας από 10 πόλεις, 148 χωριά, σε διαδρομές πλάι στη θάλασσα, σε φαράγγια, διασχίζοντας οροπέδια και ψηλά βουνά. Στο σύνολό τους προβλέπονται 830 χλμ, με περίπου 13.000 υψομετρικά.

Ο ποδηλατικός γύρος των «Αγίων» στην Κρήτη ξεκινάει στις 29 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 7 Απριλίου. 
Η διαδρομή του γύρου της ΚρήτηςΚαι οι διαδρομές των «Αγίων» ανά ημέραΣημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των «Αγίων» επιχειρεί κάτι τέτοιο. Το 2015 είχε διανύσει ποδηλατώντας 800 χλμ κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου. Kαι το 2016 στον 2ο ποδηλατικό τους γύρο, οι πεταλιές τους έφτασαν τα 790 χλμ στην Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. 


Στη φετινή προσπάθειά της στην Κρήτη, η ομάδα των «Αγίων» έχει την υποστήριξη των ANEK LINES και BLUE STAR FERRIES. 

Η ποδηλατική ομάδα των «ΑΓΙΩΝ» Αναργύρων 

*δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2012, από 4 ποδηλάτες. 
*σήμερα αριθμεί 970 μέλη στο Facebook, (Οι Άγιοι)
*συγκεντρώνει μέσο όρο 40 ποδηλάτες στις Δευτεριάτικες βόλτες της, σε διαδρομές που κυμαίνονται από 45 έως και 70 χλμ, εντός Αττικής. Έχουν οργανωθεί 180 Δευτεριάτικες βόλτες, με 8.500 χιλιόμετρα σε σύνολο.
*τα καθιερωμένα πλέον, 100αρια της, διαδρομές εντός Αττικής, απόστασης μίνιμουμ 100χλμ, που διεξάγονται μια Παρασκευή κάθε μήνα, συγκεντρώνουν έως και 70 άτομα. Έχουν οργανωθεί 21 Παρασκευιάτικα 100άρια, με περίπου 2.100 χιλιόμετρα σε σύνολο.
*διοργανώνει το πρώτο 200άρι, διαδρομή εντός Αττικής, απόστασης μίνιμουμ 200 χλμ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, με αφετηρία την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στις 8:00 το πρωί.

Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση